Минић: Фарма Арсенић примјер рентабилне производње

СРНА
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је да је фарма Арсенић, у насељу Јохова на подручју Козарске Дубице, уз набавку савремене механизације, квалитетних музних грла и уз подстицаја ресорног министарства, примјер више него рентабилне производње.

"Информације које смо добили на фарми Арсенић иду у прилог подстицајним мјерама Министарства јер је набавком трећег робота и 68 музних грла за 50 одсто повећана млијечност на овој фарми", рекао је Минић новинарима.

Он је истакао да је импозантно да је само у 2023. години на фарми Арсенић Министарство дозначило скоро 900.000 КМ кроз све мјере подстицаја и премије за млијеко.

"Ресорно министарство посвећује знатну пажњу мљекарству и зато смо данас били и у Млијекопродукту и видјели једну причу у којој имамо и прераду и производњу млијека које су састављене и праве велику и добру причу у Републици Српској", нагласио је Минић.

Он је поручио да су овакви примјери будућност у мљекарству и навео да је цијена музног робота до 400.000 КМ, од чега министарство обезбјеђује 40 одсто.

Власник Фарме у насељу Јохова Милорад Арсенић рекао је да је у мужи тренутно 166 грла, а да "Млијекопродукту" испоручују 4.400 килограма млијека сваки дан.

"Млијекопродукт је наш стратешки партнер већ годинама и радимо уходаним стазама и задовољни смо", истакао је Арсенић, захваливши за посјету министру Минићу и његовим сарадницима из различитих ресора.

Он је похвалио сарадњу и контакте са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.

"Све проблеме рјешавамо заједнички. Некад се и не слажемо, и то је нормално, али у сваком случају сматрам да смо на добром путу и да треба да наставимо", рекао је Арсенић, додајући да ће с министром Минићем разговарати о конкретним приједлозима за побољшања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана