Милићи: Завршена Школа младих лидера

Срна
Милићи: Завршена Школа младих лидера

Милићи - Млади из Зворника, Сребренице, Братунца и Милића, њих 40, данас су у Омладинском центру у Милићима завршили тродневну "Школу младих лидера".Школа је организована у оквиру пројекта "Јачање структуре и капацитета младих, омладинских организација и центара у регији Бирач", а сертификате су учесницима додијелили менаџер пројекта Стефан Милић и предсједник Скупштине општине Милићи Зоран Кипић.

Милић је рекао новинарима да су у протекла три дана млади похађали едукативни програм из области мировног и омладинског активизма, пројектног, финансијског и волонтерског менаџмента, јавног заговарања и лобирања, те заштите животне средине.


"Омладинци су стекли знања и вјештине која им могу помоћи да буду конкурентнији на тржишту рада и да стечена знања и праксе пренесу на младе у локалним срединама", рекао је Милић.

Пројекат финансира Влада Холандије, а реализују организације UNDP, UNICEF и UNHCR, у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске и општином Милићи.

У другој фази пројекта биће обезбијеђена аудио и рачунарска опрема вриједна 25.000 КМ, која ће бити равномјерно распоређена омладинским организацијама у ове четири општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана