Медицинари у Власеници тужбама траже зарађене плате

М. Л.
Медицинари у Власеници тужбама траже зарађене плате

Власеница - Радници Дома здравља у Власеници спремају тужбе против ове здравствене установе јер управа још није испунила њихов захтјев за исплату свих заосталих плата, путних трошкова и доприноса.

Запослени, њих 72, истичу да по закону настављају штрајк до петка, а потом ће најавити нови јер, како кажу, не одустају од борбе за оно што им по закону припада.

Предсједница Штрајкачког одбора власеничког Дома здравља Владанка Влачић каже да им се у ових неколико дана од када штрајкују нико из управе није обратио.

- Препуштени смо сами себи. Лијечимо само хитне случајеве, немамо гријање, немамо више од чега да живимо. Ово је срамота шта се дешава. Неки радници су већ покренули приватне тужбе против Дома здравља, ми остали се организујемо преко синдиката - истакла је Влачићева и подсјетила да им управа дугује шест плата и 20 одсто плате за април.

Директорица ова здравствене установе Јагода Петровић каже да је на годишњем одмору и да нема коментар.

- Све што сам имала коментара ја сам искоментарисала. Поједини радници су тужили, остали спремају тужбе, све ми је јасно. Када ће бити исплаћена плата, не знам - рекла је Петровићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана