Мали борац Ненад Јокић из Братунца чека помоћ добрих људи

Анита Јанковић
Мали борац Ненад Јокић из Братунца чека помоћ добрих људи

Братунац - Двогодишњи Ненад Јокић из села Полом код Братунца, који је рођен без једњака, поново има здравствених проблема и његовој породици је хитно потребно 51.300 евра како би дјечака одвели у Француску на лијечење.

Мали Ненад првог дана живота подвргнут је операцији, а до данас је "под нож" ишао шест пута. Посљедњи пут оперисан је крајем прошле године у француском граду Лил. Дјечаков отац Миливоје каже да је операција једњака прошла успјешно и да је у француској болници био од новембра 2015. до априла ове године.

- Опоравак је текао добро, али однедавно имамо нове проблеме. Ненаду су се појавиле бактерије у крви, што је кулминирало сепсом. Сада је на Институту за мајку и дете у Београду на Одјељењу интензивне његе - прича Јокић. 

Казао је да дјечак под хитно мора поново у француску болницу, гдје је и оперисан, како би тим његових љекара установио зашто је дошло до погоршања здравственог стања.

- Компликације су настале јер му се храна из желуца враћа и иде према плућима и зато мора што прије у Француску. Међутим, моја супруга Данијела и ја немамо новца јер болница у Лилу тражи 51.300 евра за наставак лијечења - рекао је Јокић.

Оба родитеља овог двогодишњег борца су на евиденцији Завода за запошљавање, због чега им је пријеко потребна помоћ добрих људи да би спасили сина.

- Супруга стално мора бити с њим и не може да ради, а ја сам без посла остао 2003. године и од тада се бавим земљорадњом да прехраним породицу. Уједно се старам о непокретном оцу и четворогодишњем сину Николи, док је жена са Ненадом по болницама - са тугом у гласу казује глава породице.

Он је замолио све хуманисте који имају могућности да помогну како би Ненад што прије отишао на лијечење, а могу и да га позову на број телефона 065/511-104. Јокић истиче да им снагу у борби за живот дјетета дају управо добри људи који су били уз његову породицу када им је било најтеже.

- Кад се Ненад родио имали смо нешто пара, али смо их убрзо потрошили због сталног лијечења. Новац за операцију у Француској смо скупили уз помоћ фирми, школа и грађана. Пјевачица Маја Беровић је одржала концерт и сав приход дала за мог Ненада. И сада се уздам у добре људе да добијемо још једну битку - рекао је овај забринути отац.

Додао је да је поносан што је Ненад послије свих операција и времена проведеног у болници остао весело дијете.

- Он је један храбар дјечак упркос томе што је живот суров према њему од самог рођења. Велики је борац и лице му зрачи неком ведрином. Сигуран сам да ће успјети извојевати ову битку за дјетињство - каже Миливоје Јовић.

Сви који желе помоћи обољелом дјечаку могу се обратити и редакцији "Гласа Српске " на број телефона 051/342-900.

Уплате на рачун

Сви који желе помоћи породици Јокић новац могу уплатити на девизни рачун у НЛБ Развојној банци а.д. Бањалука ИБАН БА 395620098122839418, са назнаком за Миливоје (Лука) Јокић, Полом ББ, 75420 Братунац.

SWIFT BIC: РАЗББА22 НЛБ Развојна банка а.д. Милана Тепића бр.4, 78000 Бањалука, БиХ. За уплате из БиХ: НЛБ Развојна банка а.д. Бањалука: 562-100-80131994-48

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана