Лежај и шпорет вратили осмијех Петровићима из Модриче

Данијела Стоканић
Лежај и шпорет вратили осмијех Петровићима из Модриче

Модрича - Док се многи њихови вршњаци радују најновијим мобилним телефонима и маркираној одјећи, Бориславу (18), Драгани (16) и Влади (11) Петровић из села Бабешнице код Модриче остварена је једна од највећих жеља, да добију шпорет и кревет.

Прича о храброј дјеци, која живе без родитеља у изузетно тешким условима и о чијој је судбини "Глас Српске" већ писао, дирнула је цијели регион. Браћа и сестра немају никаква примања од 2013. године, послије смрти оца Васкрсије, борца прве категорије, а прије само четири мјесеца умрла им је и мајка Стојанка. Уз бригу како ће се прехранити и школовати, остала је и недовршена кућа, чију градњу је започео њихов отац.

Захваљујући хуманитарној акцији Борачке организације Модрича, њихов живот поприма нове обрисе, а радост их је обасјала јуче, када су добили лежај, пећ и нешто новца. Ова донација је измамила осмијех и Бориславу, који је брату и сестри и отац и мајка.

- Не могу ријечима да опишем колико сам срећан што смо добили лежај и шпорет на дрва, јер нам је то, осим завршетка куће и мог запослења, било најпотребније. Неће нам више бити хладно, а и лежај ће нам добро доћи, јер смо се до сада гурали на два мала кревета - рекао је Борислав.

Додао је да све троје спавају у једној соби, јер осим приземља мале недовршене куће немају више ништа.

- Да бих лакше школовао млађег брата и сестру, потребан ми је посао. Радио бих било шта, само да имамо своја примања - каже Борислав, који се школовао за бравара, а до сада није тражио посао због обавеза у домаћинству и бриге о сестри и брату, који иду у 13 километара удаљене школе.

Додао је да се труди да брат и сестра што мање осјете тугу и немаштину и да живе као и друга дјеца.

- Сваки дан их испраћам и дочекујем из школе, са припремљеним јелом и чистом кућом. И није ми то нимало тешко - рекао је Борислав и додао да му у помоћ некад ускоче тетка и рођака и покоји комшија.

Предсједник Општинске борачке организације Милутин Врачевић каже да Петровићима много значи свака подршка.

- Од 2.200 КМ, прикупљених на хуманитарној вечери у Модричи, купили смо им лежај и шпорет и дали им остатак новца. Овој дјеци свака помоћ је добродошла. Веома су скромни, не траже пуно, иако им много тога треба - рекао је Врачевић и додао да им је најпотребнији новац да заврше кућу.

Рачун за помоћ

Сви људи добре воље које желе да помогну Бориславу, Драгани и Влади Петровић могу то учинити и уплатом новца на жиро-рачун у Развојној банци. Број рачуна је: 5620118134393766 на име Борислав (Васкрсија) Петровић. Људи добре воље могу контактирати са Бориславом позивом на број 066/966-619.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана