Лакташи: Подстицајним мјерама до развоја и запошљавања

А. Ј.
Лакташи: Подстицајним мјерама до развоја и запошљавања

Лакташи - Савјет за привреду и запошљавање општине Лакташи разматрао је анализу металског и прехрамбеног сектора који су препознати као двије најважније привредне гране са извозним потенцијалом и најавио низ подстицајних и других мјера за подршку предузећима.

- Ове анализе су веома значајне због донирања новчаних средстава. Желим да креирамо регистар предузећа са подручја Лакташа како бисмо свима могли презентовати потенцијал који имамо - рекао је начелник општине Лакташи и предсједавајући Савјета за привреду и запошљавање Мирослав Коџоман.

Он је истакао да је у току спровођење анкете о броју регистрованих воћара.

- На тај начин имаћемо прецизније податке о структури и квалитету засада. За сада су идентификована 63 воћара. Озбиљно радимо на брендирању њихових производа и очекујемо да се до краја године у нашим маркетима нађу производи са логотипом "Сава гарден" - каже Коџоман.

Предсједник Привредне коморе регије Бањалука Горан Рачић рекао је да привредници који запосле одређени број радника треба да добију подстицај и буду ослобођени плаћања доприноса или да им тај новац буде рефундиран.

Савјет за привреду и запошљавање настоји да обезбиједи повољно пословно окружење и омогући предузећима услове за развој и запошљавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана