Јелена и њен отац добили кућу

Милан Вујић
Јелена и њен отац добили кућу

Градишка - Јелена Мирјанић из Горњих Подградаца код Градишке и њен отац Новак, чија животна прича није оставила равнодушним многе људе великог срца, добили су свој кров над главом.

Захваљујући градишким привредницима и читаоцима "Гласа Српске", након што смо објавили потресну причу о судбини четрнаестогодишње дјевојчице, породици Мирјанић је саграђена монтажна кућа. У новом дому Јелена има и своју собу са радним столом о којој је прије, док је учила у ходнику, могла само да сања. Добри људи су им поклонили и нов намјештај, а градишка "Електродистрибуција" омогућила је бесплатно прикључење на електромрежу.

Тако је само у року од пола године успјешно завршена хуманитарна акција за помоћ Јелени, која сама брине о оцу Новаку, који је прије четири године радећи у шуми остао инвалид. Тада је Јелена, која је са само пет година остала без мајке, "заледила" своје дјетињство, па послове није дијелила на мушке и женске, јер је била приморана да ради све. Да ситуација буде још тежа Мирјанићи су живјели у изнајмљеној старој кући. Ипак, све то није омело Јелену да буде одликаш и да своје школске обавезе завршава редовно. Захваљујући добрим људима, ови ружни дани су остали иза њих, а Новак каже да се напокон осјећају сигурно у својој кући.

- Био сам увјерен у обећања свих добрих људи, који су мјесецима звали, интересовали се како смо Јелена и ја и ево данас су ми уручени кључеви сопственог дома. Близу ми је и Дом здравља и напокон сам срећан - рекао је Новак.

Јелена је рекла да је пресрећна што ће након десет година подстанарског живота имати сопствени кров над главом.

- Донедавно смо живјели у изнајмљеној кући и ништа није било наше. Сада је све другачије и овај дан ћу памтити заувијек. Хвала свима што су нам помогли - каже Јелена.

Њој ће бити остварена и жеља да настави школовање.

- Тренутно сам девети разред, а након завршетка основне школе уписаћу се у медицинску. Добила сам и стипендију, а послије средње имам уговор да могу радити у медицинском центру - рекла је Јелена.

Она је додала да јој је стипендију обезбиједио доктор Славко Дунић, који је иницирао акцију помоћи за Мирјаниће.

- Многи градишки привредници уложили су труд и помогли да буде саграђена монтажна кућа. Успјели смо да им обезбиједимо дом, али ту није крај. Наставићемо да бринемо о Јелени и о Новаку, који се сада налази на само неколико метара од амбуланте Дома здравља, гдје ће бити под сталном присмотром љекара - рекао је Дунић, који је иницирао акцију помоћи.

Отклоњени пропусти

Директор "Електродистрибуције" Градишка Зоран Аџић рекао је да је Административна служба направила пропуст, јер је кућу направила испод далековода.

- Радници су довели систем у техничко исправно стање, струја је прикључена, али уз додатне напоре. Ситуација је додатно компликована, јер су се морале измјештати бандере, те умјесто коштања прикључка хиљаду КМ, дошло је до цифре од око 4.000 КМ - навео је Адић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана