Градишка: Потписан споразум о прекограничној сарадњи

Агенције
Градишка: Потписан споразум о прекограничној сарадњи

Градишка - Начелник општине Градишка Никола Крагуљ и директор Развојне агенције Бродско-посавске жупаније Драган Јелић потписали су данас споразум о прекограничној сарадњи, преносе агенције.

Споразум предвиђа сарадњу у изради пројеката за предприступне Фондове ЕУ, сарадњу развојних агенција и кориштење хрватских искустава на путу ка европским интеграцијама.

Крагуљ је упознао хрватску делегацију о документацији коју је општина Градишка већ припремила, те истакао да је сачињено кадровско језгро које ће радити на изради пројеката за предприступне фондове.

Јелић је рекао да је Бродско-посавска жупанија спремна да општини Градишка пронађе партнере за сваки пројекат који припреми.

- Оцијенили смо да је прекогранична сарадња приоритет и стало нам је да сарађујемо са градишком општином јер нас спаја ријека Сава - поручио је Јелић.

Потписивању уговора присуствовали су и директор Развојне агенције Славонско-барањске жупаније Стјепан Рибић, иницијатор сусрета Миодраг Манојловић и привредник Илија Гиговић, чији су воћњак и погоне гости обишли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана