Град Требиње расписао примамљив позив: Успјешне студенте награђују путовањем

Данијела Стоканић
Град Требиње расписао примамљив позив: Успјешне студенте награђују путовањем

Требиње - Да се труд и рад и те како исплате најбоље показује примјер града Требиња, који изузетно успјешне студенте шаље на вишедневно путовање у неку од европских метропола.

Како је наведено у позиву, који је отворен до 15. маја, путовање у европске градове попут Прага, Беча и Париза обавиће се између 15. јула и 10. августа. Онима који освоје ову награду биће плаћени сви трошкови путовања.

Како је објашњено у позиву за студенте, мјесто одржавања екскурзије биће одређено након разматрања свих пристиглих пријава.

- Циљ овог позива је награђивање и стимулација студената за наставак улагања напора при остваривању изузетних резултата током студирања - наведено је у позиву.

Право да се пријаве на овај несвакидашњи конкурс имају редовни студенти први пут уписани у другу, трећу, четврту, пету или шесту годину првог циклуса студија са сталним мјестом пребивалишта у Требињу. Такође важно је да је просјечна оцјена студента са свих година студија девет и више.

Студент треће године Факултета за производњу и менаџмент у Требињу Милош Антуновић је истакао да је идеја града Требиња одлична, али да још није сигуран да ли ће се пријавити, јер има неодгодивих обавеза у периоду путовања.

- Свака част Градској управи, јер ово је одличан начин за мотивацију студента да се што више труде и на крају остану у Српској да раде. Ово је први пут да Требиње овакво нешто организује - казао је Антуновић и додао да више његових колега заслужује да отпутује у Праг, Беч или Париз.

Идеју града Требиња поздравио је и предсједник Студентске организације овог факултета Петар Анђелић, који каже да студенти који испуњавају услове не би требало да пропусте прилику коју им нуди Градска управа.

- Много је начина којима надлежни могу да мотивишу матуранте да се упишу на неки од факултета у Српској, као и студенте да постижу што боље резултате - рекао је Анђелић.

Предсједник Уније студената РС Милан Милишић поручио је да би на Требиње требало да се угледају и друге локалне заједнице у Српској.

- Јако лијеп гест града Требиња. На овај начин показали су колико мисле на своје студенте, јер свако ко отпутује донијеће једно лијепо искуство - казао је Милишић.

Пријава

Пријаве са документацијом студенти подносе Одјељењу за друштвену дјелатност, а образац за попуњавање се налази на протоколу Градске управе Требиње. Уз образац студенти треба да приложе и копију личне карте, потврду са факултета да су први пут као редовни студенти уписани на једну од година, као и ЦИПС-ову пријаву пребивалишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана