Град пред банкротом, Вучуревић у лимузини

Жељка Кокот
Град пред банкротом, Вучуревић у лимузини

Требиње - Опозиција у Требињу огорчена је због куповине "аудија" вриједног 119.000 марака којим однедавно градоначелник Славко Вучуревић крстари улицама града, док припадници Службе хитне помоћи на терен одлазе у застарјелим и несправним возилима.

Овај, за многе несхватљив Вучуревићев потез, јуче су оштро искритиковали представници требињског НДП-а и СНСД-а.

Нагласили су да је, упркос томе што је прошлогодишњи дефицит Требиња премашио 600.000 КМ, у гаражу градске управе довезен "ауди" високе класе у којем ће се возити Вучуревић.

У НДП-у кажу да је скупоцјени аутомобил купљен новцем становника Требиња и наводе да овај чин показује "домаћински однос" власти према суграђанима.

Предсједник Градског одбора НДП-а Слободан Шараба
најоштрије је осудио поступак Вучуревића који се "почастио" луксузним аутом, док љекари Хитне службе из овог града на интервенције одлазе у несигурним возилима.

Шараба сматра да је катастрофално што је Вучуревић постао власник аутомобила вриједног 119.000 КМ само неколико мјесеци након што се причало о банкроту града.

- Зна се да требињска Хитна помоћ располаже возилима за која није сигурно да ли ће успјети доћи до мјеста несреће и вратити се до Дома здравља - каже Шараба.

Он се пита се зашто Вучуревић није купио неку "шкоду" од 30.000 марака и Дому здравља обезбиједио неко боље возило како би људи који спасавају животе могли да интервенишу на прави начин.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Требиње Лука Петровић каже да је куповина овог аутомобила само један у низу катастрофалних потеза које је Вучуревић повукао. Истакао је да није вријеме за куповину возила док се истовремено отпуштају приправници.

- Отпуштено је 27 приправника, од којих су неки чланови породица погинулих бораца - каже Петровић и додаје да је евидентно да се Вучуревићу ближи крај мандата, те због тога, како каже, не зна шта ради.

Предсједник Извршног одбора НДП-а Милан Пројевић рекао је да је Вучуревић наставио са праксом братимљења са мјестима из региона и наглашава да повеља братимљења без неке конкретне сарадње у будућности губи сваки смисао.

Коментар Вучуревића о куповини аутомобила јуче нисмо успјели да добијемо јер није одговарао на телефонске позиве.

Пропусти

Слободан Шараба је указао и на друге "пропусте, промашаје и лоше одлуке које је донио требињски градоначелник", међу којима је навео обећање отварања фабрике обуће "Бема", повећање пореза на имовину грађана, те комуналне таксе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана