Гастро дан окупио бројне посјетиоце и учеснике у Козарској Дубици

Срна
Гастро дан окупио бројне посјетиоце и учеснике у Козарској Дубици

Козарска Дубица - Богата гастрономска понуда Козарске Дубице изложена је данас у оквиру манифестације "Гастро дан", која је традиционално окупила бројне посјетиоце и учеснике, а ове године има и хуманитарни карактер јер ће храна бити подијељена социјално угроженима.

Поред изложбеног дијела са гастрономским специјалитетима дубичких предузећа, угоститеља, организација, удружења и појединаца, трећи пут је организовано и такмичење у спремању пасуља, а према оцјени комисије, најразновснију понуду и најукуснија јела имао је штанд роштиљнице "Силвестер".


Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић изјавио је да је овогодишњи "Гастро дан" окупио велики број посјетитеља, учесника, екипа и излагача, али и госте из сусједних општина.

"Размишљамо о идеји да крајем јуна или почетком јула, када многи наши људи долазе из иностранства у Козарску Дубицу, на градском кеју поред Уне организујемо сличну манифестацију са знатно бројнијом посјетом гостију из околних градова, чак и сусједне Хрватске", изјавио је Рељић.

Он је навео да се такве и сличне манифестације одржавају широм свијета и знатно доприносе туристичкој промоцији.

"Ово је данас мјесто гдје се људи опуштају, окупљају уз добру храну и пиће. Шири се и позитивна енергија међу нашим грађанима, јер иако живимо у тешким и финансијски сложеним временима, данас је тренутак да то заборавимо и са својим породицама проведемо лијеп дан", рекао је Рељић.

Представник Туристичке оргенизације општине Козарска Дубица Тамара Бачић изјавила је да ће ове године, у сарадњи са Удружењем младих "Фокус", социјално угроженим грађанима са подручја општине донирати храну изложену на штандовима.

Осми "Гастро дан" у Козарској Дубици данас је отворио замјеник начелника општине Миле Злојутро, а присуствовала је и представник Министарства трговине и туризма Јелена Гавриловић.

На манифестацији су наступили и малишани из вртића "Пчелица", фолклорна секција "Уна" Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" и "Дубички тамбураши".

Манифестација, на којој учествује девет излагача и око 30 екипа, биће завршена вечерас проглашењем најуспјешније екипе у справљању пасуља, а биће уручене награде и захвалнице учесницима манифестације.

"Гастро дан" је организовала Туристичка организација, покровитељ је Општина Козарска Дубица, а медијски покровитељ Центар за информисање и културу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана