Фоча: Одзвонило уском коловозу и паркирању по тротоарима

Р. Ђ.
Фоча: Одзвонило уском коловозу и паркирању по тротоарима

Фоча - Реконструкција тротоара у главној градској улици у општини Фоча почеће наредних дана, а посао вриједан 243.000 марака повјерен је предузећу "Србињепутеви".

Улица ће бити проширена за пола метра, чиме ће бити ријешен дугогодишњи проблем уске, а фреквентне коловозне траке, као и недостатка паркинг мјеста. У општини објашњавају да је ријеч о захтјевном послу.

- Ово је један од пројеката који је уврштен у Програм уређења градског грађевинског земљишта, а који се финансира из буџета општине. Комплетна десна страна улице добиће ново рухо, биће много љепша и уреднија, а биће регулисан и паркинг који ће се наплаћивати. Посао ће почети ових дана - рекао је начелник општине Фоча Радисав Машић.

Извођач радова тврди да ће све ће бити обављено у складу са пројектом и у задатом року од 60 дана.

- Уговор ћемо потписати ових дана и одмах крећемо са радовима. Остаје нам да усагласимо приоритете како би се за вријеме радова могао одвијати саобраћај. Односно како би били заштићени радници, пролазници и возила - рекао је директор предузећа "Србињепутеви" Недељко Павловић.

Током радова улица неће бити затворена за саобраћај, али из општине грађане позивају на разумијевање и опрез.

- Саобраћајница је фреквентна, па је због тога неопходан опрез и безбједност. Очекујемо да ће нам у томе помоћи и саобраћајна полиција, као и грађани који ће поштовати правила - истичу општинари.

Најављују да би до краја грађевинске сезоне требало да буду реконструисане и уређене и остале градске и приградске саобраћајнице које су уврштене у Програм уређења градског грађевинског земљишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана