Добој: Општинари и ИЗ исељавају апотеку

Дијана Дујић
Добој: Општинари и ИЗ исељавају апотеку

Добој - Деложација апотеке "Медика" у Добоју, која је била најављена за јуче, одгођена је након што су Градска управа и власник те установе постигли договор о исељењу из објекта.

 

Објекат у којем се налази апотека, чији је власник Нада Ђуровић, у међувремену је од Градске управе купила добојска Исламска заједница, послије чега је наложена деложација "Медике".

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове у Градској управи Славко Ковачевић је истакао да је договорено да Ђуровићева сама изнесе лијекове, након чега ће кључеве предати Градској управи.

- Желим да спасим лијекове. Зар треба да препустим да лијекови заврше на сметљишту - казала је Ђуровићева, која не може да вјерује шта ју је снашло.

Она је испричала да је закупац објекта од 2011. године и да је у његово опремање уложила око 18.000 КМ. Ђуровићева каже да је жељела да откупи објекат, али безуспјешно.

- Након три лицитације на којима сам се једино ја појавила речено ми је да је од фебруара прошле године власник објекта Исламска заједница у Добоју. Очигледно је да је ријеч о неком интерном договору - казала је Ђуровићева.

Она је истакла да су јој у Исламској заједници рекли да они не могу ништа да купе.

- На суђењу је чак адвокат Исламске заједнице донио признаницу, што је незаконито - наводи Ђуровићева.

Она каже и да је Градска управа требало да узме у обзир њена улагања у пословни простор, али да су се оглушили.

- Дуговања која имају према мени требало је да буду "пребијена" кроз кирију. Преварена сам, јер су ми рекли да ћемо то средити тако што ћу плаћати 50 одсто закупнине, која износи 590 КМ са ПДВ-ом до истека вриједности улагања. Тражим да ми врате оно што сам уложила. Дигла сам кредит да бих завршила овај простор - истакла је Ђуровићева.

У Одјељењу за стамбено-комуналне послове су рекли да је објекат лани продат на лицитацији.

Имам

Главни имам добојског Меџлиса Бајро Џафић казао је да је Исламска заједница купила објекат од града слободном продајом, али да нису уведени у њега, због чега је најавио и могућност подизања тужбе против Градске управе. Џафић тврди да је присуствовао лицитацијама и да за то има документацију.

- Ђуровићевој смо нудили да се договоримо о даљој сарадњи, али је одбила. Објекат смо легално купили јер смо на лицитацији понудили већу цијену од ње - истакао је Џафић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана