Челинaц: СДС не одустаје од смјене Зељковића

В. К.
Челинaц: СДС не одустаје од смјене Зељковића

Челинац - СДС не одустаје од иницијативе за опозив првог човјека Челинца Момчила Зељковића ако он не испуни њихове захтјеве, а да ли ће за то имати довољно руку у локалном парламенту могло би бити познато већ ове седмице.

Састанак странака окупљених у блок, који је у јулу преузео власт у Скупштини општине Челинац, одржан је прошле седмице, а међу учесницима су била и четири дојучерашња одборника СДС-а који су формирали Клуб независних одборника. Први човјек СДС-а у Челинцу и једини преостали одборник те странке у локалном парламенту Горан Тубак рекао је да су договорене фазе дјеловања.

- Прва фаза је да идемо са смјеном свих начелника одјељења и појединих управних одбора, као и да разријешимо замјеника начелника Милана Тепића из ДНС-а. То ћемо затражити и од начелника. Ако то не уради, идемо са опозивом - рекао је Тубак и додао да би сједница локалног парламента могла бити одржана ове седмице.

Члан новоформираног Клуба независних одборника Горан Спасојевић је казао да ће бити још састанака на којима ће дефинисати позиције у оквиру садашње позиције. Спасојевић, ипак, сматра да би било сулудо ићи на опозив начелника неколико мјесеци пред локалне изборе.

- Вјерујем да ће Зељковић сарађивати - закључио је он.

Зељковић, који је кадар СНСД-а, рекао је раније да се не плаши провјере код народа.

Скупштинску већину у јулу преузели су СДС, ПДП, НДП, СРС РС, један самостални одборник и дојучерашњи члан ДНС-а Драган Вуковић. Кључни је био прелазак Вуковића у супротни табор, чиме су СНСД, ДНС и СП изгубили надмоћ у парламенту, али се ситуација компликовала прије неколико дана када су Клуб СДС-а напустила четири од пет одборника СДС-а. У Скупштини имају 23 одборничка мјеста. У владајућој коалицији је 12, а у опозицији 11 одборника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана