Бојкот референдума за опозив наченика општине Котор Варош

Агенције
Бојкот референдума за опозив наченика општине Котор Варош

Бањалука - Општински одбор Демократског народног савеза /ДНС/ Котор-Варош бојкотоваће референдум за опозив начелника ове општине Далибора Вучановића, јер би у супротном "стали на исту страну са политичким партијама које јавно прокламују укидање Републике Српске".

Из которварошког одбора ДНС-а наводе да на тај начин недвосмислено желе да покажу да је политика странке досљедна и принципијелна, а првенствено у интересу грађана Котор-Вароша.

У саопштењу локалног ДНС-а истиче се да чланови ове странке неће изаћи на референдум, који организује нова скупштинска већина у Котор-Варошу, у чијем саставу се налазе и представници коалиције "Домовина".

"Уколико би се одазвали референдуму, стали би на исту страну са политичким партијама, које јавно прокламују укидање Републике Српске и негирају тековине одбрамбено-отаџбинског рата у којем је животе положило више од 20.000 припадника Војске Републике Српске", наглашено је у саопштењу.

Подршком иницијативи СДС-а, СДА и ПДП-а за Вучановићев опозив, наводи се у саопштењу, ДНС би директно учествовао у понижавању институција Републике Српске, јер је та коалиција показала право лице именовањем људи из политичких партија, које се јавно залажу за укидање Републике Српске и квалификују је као геноцидну творевину, на најодговорније функције у општинској управи.

Општински одбор ДНС-а Котор-Варош наставиће да јача сарадњу са Општинским одбором СНСД-а, досљедно проводећи политику врха ДНС-а.

 Одборници нове скупштинске већине у Котор-Варошу, коју чине СДС, ПДП и СДА, донијели су 11. новембра одлуку о опозиву начелника општине Далибора Вучановића. Планирано је да референдум буде одржан 30. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана