Библиотекар из Шековића спасио полицајца

Данијела Стоканић
Библиотекар из Шековића спасио полицајца

Шековићи - Миле Кандић (58) из Шековића, ризикујући сопствени живот, спасио је двојицу мушкарца који су аутомобилом слетјели с пута у ријеку Дрињачу.

Кандић је у суботу скочио у хладну ријеку, не чекајући помоћ других и из преврнутог аутомобила извукао полицајца Славишу Копривицу и Милијанка Михољчића из Бијељине, који је био сувозач.

Права драма, која се одиграла у неколико минута, окончана је без посљедица, само захваљујући великој срећи, али и присебности Кандића. Овај скромни човјек сматра да то што је притрчао неком у невољи не значи одмах и да је и херој, те да би то, без имало двоумљења, поново учинио.

- Кренуо сам на бензинску пумпу по гориво. И у једном моменту, док сам точио гориво, зачуо сам шкрипу гума, након чега је услиједила ломљава дрвећа и шипражја, а затим јак прасак - испричао је Кандић, који је по занимању библиотекар.

Додао је да је у том тренутку возач, који је био у аутомобилу иза њих, истрчао из возила, те позвао пролазнике у помоћ.

- Отрчао сам у том правцу и угледао преврнуто возило. Само сам скинуо јакну и у одјећи ускочио у ријеку. Након што сам се увјерио да током превртања нико није испао, разбио сам стакло на вратима аутомобила. Затекао сам возача од око 40 година, за којег сам касније сазнао да је полицајац, а са њим је био и човјек отприлике мојих година - прича Кандић.

Додао је да је старијег човјека Хитна помоћ касније одвезла у Зворник, гдје му је указана прва помоћ.

Копривица додаје да нема ријечи којима би захвалио Кандићу и осталима коју су им тај дан притекли у помоћ.

- За све њих, а посебно када је Кандић у питању, убудуће ћу увијек бити ту кад им нешто затреба. Планирао сам наредних дана да одем у Шековиће да им захвалим и да им се на неки начин одужим за помоћ - рекао је Копривица, истичући да је до несрећног случаја дошло због лоших услова на путу и кривине са контра нагибом, која је без браника и остале пратеће сигнализације.

Све је то гледала и Вера Малетић, која се са породицом тога јутра из Шековића враћала за Стару Пазову. Одмах на изласку из Шековића, у близини Каниног вира, испричала је, њима у сусрет је ишао црвени "голф 2", којим је управљао Копривица.

- Изгледало је као да је возач изгубио контролу над возилом. Било је страшно! Мислили смо да ће ударити у нас, међутим слетио је у Дрињачу. Стали смо, супруг је махнуо Кандићу, који је одмах дотрчао и без ријечи ускочио у ријеку. Кандић је то херојски учинио и да се ја питам, додијелила бих му орден за храброст - истакла је Малетићева.

Слику аутомобила који се, каже Малетићева, преврће и слијеће у ријеку никад неће заборавити.

Друштвене мреже

Храброст Миле Кандића задивила је многе његове суграђане, али и оне који живе изван ове општине. То најбоље потврђују и бројни коментари на друштвеним мрежама, у којима не мањка дивљења према овом хероју.

- Овакве вијести ми врате вјеру да још има људи око нас са правим вриједностима. Свака част! Здрав био и поживио - само је један у мору коментара, који је остављен на "Фејсбуку", испод статуса о Кандићевом херојском подвигу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана