Акција требињских средњошколаца за помоћ у лијечењу Кристине Батинић

Срна
Акција требињских средњошколаца за помоћ у лијечењу Кристине Батинић

Требиње - Ученици требињских средњих школа са Асоцијацијом средњошколаца БиХ покренули су акцију прикупљања новчане помоћи за Кристину Батинић, седамнаестогодишњу ученицу Гимназије из Билеће која болује од Вилсонове болести и хитно јој је потребна трансплантација јетре у Италији.

Према првим процјенама, трошкови трансплантације ће коштати од 130.000 до 250.000 евра због чега је неопходна помоћ свих хуманих људи.

Ученици су данас на Тргу слободе у центру града поставили пункт, гдје ће моћи да се оставља новац за Кристинино лијечење.

Акција ће бити настављена до недјеље, 30. октобра, када ће бити организовано културно забавно вече, а приход од улазница, које коштају једну КМ, биће уплаћен за лијечење младе Билећанке.

Сандра Драговић, предсједник Савјета ученика Гимназије "Јован Дучић", рекла је да је ово прва акција прикупљања помоћи за Кристину коју су организовали требињски средњошколци.

Кристина је ученица трећег разреда Средњошколског центра "Голуб Куреш" у Билећи, а прије два мјесеца установљена јој је Вилсонова болест која напада јетру. Болест је достигла висок степен, па је неопходна трансплантација јетре која ће овог мјесеца бити урађена у Италији.

Кристина се тренутно налази у Универзитетској дјечијој клиници у Београду, заједно са родитељима, гдје чека неопходан новац за трансплантацију и наставак лијечења.

Сви људи који су у могућности да помогну лијечење Кристине Батинић могу то да учине уплатом новца на жиро-рачун број: 5517002523570255, отворен код Уникредит Банке Бањалука, на име Кристининог оца Јова Батинића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана