Први слој асфалта у улици Краља Александра Првог Карађорђевића прије јесењих киша

Илијана Божић
Први слој асфалта у улици Краља Александра Првог Карађорђевића прије јесењих киша

Бањалука - Први слојеви асфалта на коловозу у улици Краља Александра Првог Карађорђевића, која повезује Петрићевац са Мотикама, биће ускоро постављен, односно прије јесењих киша. Рекао је то начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић који је у петак заједно са замјеником градоначелника Срђаном Амиџићем обишао градилиште.

- На потезу од жутих зграда па до раскрснице са Банијском улицом урађена је комплетна фекална и оборинска канализација и постављена нова водоводна и електро мрежа. Сада слиједи постављање ивичњака и асфалтирање - рекао је Сандић.

Он је додао да настоје да прије јесени и киша поставе први асфалтни слој до раскршћа са Банијском улицом.

- За вријеме реконструкције улице Краља Александра Првог велики саобраћајни терет је на прилазним улицама као што су Банијска и Љевчанска у продужетку према Мотикама. Имали смо доста оправданих примједби грађана да су те улице у веома лошем стању. И оне ће бити саниране - рекао је Сандић.

Нагласио је да није сврсисходно да у овој фази радова буду изведени значајнији захвати у тим улицама.

- Како бисмо становништву колико-толико олакшали приступ кућама, предузели смо неке кораке у санацији Банијске улице. По пуштању у функцију модерне саобраћајнице у улици Краља Александра Првог Карађорђевића потпуно ћемо реконструисати поменуте двије улице, али и наставак пута према Мотикама који је у програму одржавања - истакао је Сандић

Додао је да је тренутно градилиште веома комплексно.

- Постоје старе, нелегалне инсталације које нису биле евидентиране, што је успорило радове. Сада је све другачије - закључио је Сандић.

Бранко Лемић из мјесног Удружења пензионера је истакао да су мјештани овог насеља веома задовољни досадашњим радовима.

- Поносни смо што се наше насеље гради и што је коначно дошло на ред. Захвални смо градоначелнику што је препознао наше проблеме - рекао је Лемић.

 “Бањалука се гради”

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић је истакао да је веома задовољан динамиком радова који се изводе под слоганом “Бањалука се гради”.

- Људима који овдје живе, али и осталим грађанима, много ће значити изградња улице Краља Александра Првог Карађорђевића. Град подржава овакве пројекте, а ускоро крећемо са остварењем плана изградње моста у Српским топлицама - казао је Амиџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана