Гајић одбранио титулу најбоље “бањалучке ласте”

Илијана Божић
Гајић одбранио титулу најбоље “бањалучке ласте”

Бањалука - Скок са Градског моста који је јуче побрао највише поена код жирија и одушевио посматраче традиционалних скокова у Врбас извео је Ђорђе Гајић из Бањалуке, који је тиме потврдио свој прошлогодишњи резултат и одбранио титулу најбоље “бањалучке ласте”.

Скоковима са Градског моста почела је културно-спортска манифестације “Љето на Врбасу”, а међу 17 учесника који су се са моста винули у ријеку, двадесетпетогодишњи Ђорђе је највише импресионирао. Побједник није крио одушевљење и понос, а уручен му је пехар и новчана награда у износу од 700 КМ. Укупан фонд за скакаче износио је 1.500 КМ, па је тако другопласирани Данко Дангубић добио 500 КМ, а трећепласирани Игор Арсенић 300 КМ.

- Потврдио сам прошлогодишњи резултат, а ово ми је десето учешће. Ове године ми је било најтеже јер је требало одбранити титулу у свом граду. За мене је то велика и важна побједа, јер волим овај спорт и њиме се бавим већ дуго година - рекао је Гајић.

Другопласирани Данко Дангубић из Коњица казао је да је веома узбуђен и срећан, те да је свака награда важна.

- Драго ми је да је све добро прошло и да се нико није повриједио. Надам се да ће сљедеће године учествовати већи број кандидата и да ће конкуренција бити још јача - истакао је Дангубић.

Обале Врбаса поред Градског моста биле су препуне посматрача и навијача, који су уживали у прелијепом дану и вјештинама такмичара. Бањалучанин Славиша Терзић из године у годину посматра скокове са Градског моста.

- Ово је дивна манифестација која краси наш град и надам се да ће још дуго трајати. Дивим се храбрости младих момака који се одлуче да скачу са те висине. Обожавам то да посматрам јер некада на мору није било светионика са којег нисам скакао - рекао је Терзић.

Традиционална манифестација “Љето на Врбасу” ове године одржава се 66. пут и трајаће до 4. августа.  Поред спортских активности, као што су фудбал и одбојка на пијеску, те баскет за дјечаке и дјевојчице, Бањалучани и њихови гости моћи ће да посјете базен “Аквана”, гдје ће бити организовано роњење Ронилачког клуба “Делфин”. И ове године ће сви имати могућност најатрактивнијег садржаја, зип-лајн спуста на ужету изнад ријеке Врбас код Градског моста. На платоу тврђаве Кастел 27. и 28. јула биће уприличен биоскоп на отвореном уз филм “Такси блуз”, а грађани ће имати прилику и да заплешу “плес под звијездама” на плажи испред дворане “Обилићево”. Манифестација ће се завршити трком дајака и “Котлићијадом” на плажи Абација.

Обустављен саобраћај

Због манифестације “Љето на Врбасу” у граду ће до 4. августа бити обустављен саобраћај на мосту Патре, обалама ријеке Врбас код моста, плажи испред дворане “Обилићево”, те плажама Абација и код Зеленог моста. За вријеме обуставе саобраћај ће се одвијати западном коловозном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана