Број ноћења туриста већи за три одсто

Александар Стојановић
Број ноћења туриста већи за три одсто

Бањалука - У Бањалуци је у јулу забиљежено 6.084 долазака, а у првих седам мјесеци укупно 47.801 долазак што је за два одсто мање него лани. Истовремено, забиљежено је 76.910 ноћења, што је за три одсто више него у истом периоду прошле године.

Саопштили су ово из Туристичке организације града, а према подацима, просјечно задржавање туриста у граду на Врбасу у овој години је 1,6 дана.

- У туристичкој понуди града у овој години има 1.893 кревета, а искоришћеност смјештајних капацитета износила је око 20 процената. Међутим, треба имати у виду смјештајне капацитете у приватним објектима које нису у систему Завода за статистику РС. Наша претпоставка је да ови регистровани смјештајни капацитети располажу са више од 300 лежаја - рекли су из ТОБЛ-а и додали да два новоотворена хотела са више од 300 лежаја још нису ушли у статистичку евиденцију.

Број долазака и ноћења у августу још није сумиран, али се не очекују драстичне разлике у односу на прошлу годину. У организацији ТОБЛ-а одржана су два догађаја током овогодишњег љета, и то “Козара-етно 2019” и “Љето на Врбасу 2019”.

- Подржали смо бројне догађаје, а највећу пажњу посјетилаца изазвали су “Фреш вејв фестивал” и “Кочићев збор” - казали су из ТОБЛ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана