Усвојен програм финансирања спорта у Бањалуци

Срна
Усвојен програм финансирања спорта у Бањалуци

Бањалука - Одборници Скупштине града Бањалука данас су усвојили Програм развоја спорта са приоритетним областима финансирања у овој години у којем је акценат стављен на безбједност, здравље и масовност дјеце на спортским теренима.

Начелник градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац је навео да су за ову годину планирана директна улагања у спорт од 2,5 милиона КМ, те да ће средства први пут бити распоређивана на основу спортских резултата.


"Ове године је планирано да се уради низ инфраструктурних пројеката, 250.000 КМ намијењено је за школски спорт, а 40.000 КМ за обуку непливача. Први пут ове године финансираћемо два обавезна систематска прегледа у спортовима којима је то прописано спортским правилима", рекао је Бањац, саопштено је из Градске управе.

Он је додао да је новина и пројекат "Спорт доступан дјеци", којим је планирано суфинансирање чланарине у спортским организацијама за дјецу нижих узрасних категорија у систему такмичења.

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић је рекао, између осталог, да се Програмом развоја спорта уводе школске секције у којима ће се проналазити спортски таленти, те додао да је потребно донијети нови закон о спорту Српске, који ће јасно дефинисати како се могу регистровати школски колективи.

Одборнци Скупштине града Бањалука данас су усвојили и План утрошка средстава за техничко опремање Професионалне територијалне ватрогасне јединице у овој години и извјештај о реализацији прошлогодишњег плана, као и више кадровских питања.

Одборницима, начелницима и шефовима одсјека Градске управе, директорима јавних установа и предузећа је током паузе скупштинске сједнице приказан документарни филм "Лица Лафоре" који говори о борби бањалучке породице Гајић за проналажење лијека за ову ријетку болест, од које су обољеле њихове кћерке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана