Јапанска трешња уродила пријатељством

Ј. Ц.
Јапанска трешња уродила пријатељством

Бањалука - Савјетница градоначелника за економска питања Јасна Бркић састала се јуче са делегацијом јапанске невладине организације "Ипил-ипил но каи" са којом је разговарала о реализацији два јапанска пројекта у граду на Врбасу.

- Један од повода њихове посјете јесте да виде у каквом су  стању саднице које су нам поклонили прије 12 година и у оквиру тога пројекта ово је посљедња посјета - казала је Бркићева.

Други повод посјете је успјешан завршетак пројекта "Сакура", који је ово јапанско удружење реализовало са Амбасадом Јапана у БиХ, а у којем су ове године први пут учествовали и ученици из три бањалучке основне школе "Јован Дучић", "Милош Црњански" и "Милан Ракић".

- Ученици су се такмичили у цртању на тему срећно лице и 12 ученика је награђено, а гости из Јапана су им уручили симболичне награде - рекла је Бркићева.

Првонаграђена у овом такмичењу је ученица ОШ "Јован Дучић" Софија Васић, а њен и радови осталих награђених ученика биће изложени по јапанским градовима. Ове школе раније су од Владе Јапана добиле значајне донације за санације.

- Хвала овој организацији и амбасади Јапана која је акцијама усмјереним према народу наше земље, посебно овом граду и посљедњих неколико година дјеци основних школа, донирала средства и тако побољшала квалитет живота и рада - рекла је Бркићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана