Како пиво утиче на наше здравље?

Агенције
Како пиво утиче на наше здравље?

Бројне студије показују да је умјерено испијање алкохолних пића веома здраво. Уколико је ваш избор најчешће пиво, ево неколико разлога због којих ту навику не треба мјењати.

Кардиоваскуларни проблеми

Умјерено конзумирање алкохола доводи до смањеног ризика од срчаних обољења и срчаног удара, и то за 25 до 45 посто, пише магазин “Time”. Бројне су студије које показују да чаша алкохола дневно повећава ниво “доброг” холестерола који је одличан савезник у бирби против кардиоваскуларних болести.

Кости

Пиво је одличан извор силицијума, који јача структуру зуба, а помаже и при борби против остеопорозе, показала је студија објављена у часопису “Journal of Science of Food and Agriculture”. Сутдија, чије је резултате у јуну објавио државни Универзитет у Орегону, показала је да пиво нарочито благотворно делује на кости жена у менопаузи.

Мозак и памћење

Испијање пива повезано је и са мањим ризиком од можданог удара. Осим тога, уколико се алкохол пије у умjереним количинама, шансе да се код вас развију проблеми са меморијом, Алцхајмерова болест или остали облици деменције, мање су за 23 процента. То је показала студија Медицинског центра Раш универзитета у Чикагу.

Здравија кожа/коса

Да, добро сте прочитали. Пиво може да вам помогне да вратите сјај и бујност ваше косе. У овом случају посебно вам могу помоћи њемачка пива, тврди Марта Хорл, суоснивачица сајта “Truth in Aging” .

“Њемачка пива садрже више хмеља, а хмељ има много протеина који су одлични за вашу кожу и косу”, објашњава Хорл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана