Kako pivo utiče na naše zdravlje?

Agencije
Kako pivo utiče na naše zdravlje?

Brojne studije pokazuju da je umjereno ispijanje alkoholnih pića veoma zdravo. Ukoliko je vaš izbor najčešće pivo, evo nekoliko razloga zbog kojih tu naviku ne treba mjenjati.

Kardiovaskularni problemi

Umjereno konzumiranje alkohola dovodi do smanjenog rizika od srčanih oboljenja i srčanog udara, i to za 25 do 45 posto, piše magazin “Time”. Brojne su studije koje pokazuju da čaša alkohola dnevno povećava nivo “dobrog” holesterola koji je odličan saveznik u birbi protiv kardiovaskularnih bolesti.

Kosti

Pivo je odličan izvor silicijuma, koji jača strukturu zuba, a pomaže i pri borbi protiv osteoporoze, pokazala je studija objavljena u časopisu “Journal of Science of Food and Agriculture”. Sutdija, čije je rezultate u junu objavio državni Univerzitet u Oregonu, pokazala je da pivo naročito blagotvorno deluje na kosti žena u menopauzi.

Mozak i pamćenje

Ispijanje piva povezano je i sa manjim rizikom od moždanog udara. Osim toga, ukoliko se alkohol pije u umjerenim količinama, šanse da se kod vas razviju problemi sa memorijom, Alchajmerova bolest ili ostali oblici demencije, manje su za 23 procenta. To je pokazala studija Medicinskog centra Raš univerziteta u Čikagu.

Zdravija koža/kosa

Da, dobro ste pročitali. Pivo može da vam pomogne da vratite sjaj i bujnost vaše kose. U ovom slučaju posebno vam mogu pomoći njemačka piva, tvrdi Marta Horl, suosnivačica sajta “Truth in Aging” .

“Njemačka piva sadrže više hmelja, a hmelj ima mnogo proteina koji su odlični za vašu kožu i kosu”, objašnjava Horl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana