Астро: Ракови у храни утапају тугу, Ваге посвађане с дијетом

Агенције
Астро: Ракови у храни утапају тугу, Ваге посвађане с дијетом

Лако се удебљати, али је много теже вратити килажу на ранији ниво.

Прелазак на дијету је за неке хороскопске знаке право мучење, а за друге нормална појава, преноси сајт Поздрав Сунцу.

Ован

Овнови су познати по љубави према црвеном месу и према јаче зачињеној храни. Најдраже им је да у скоро сваку храну додају кечап и зачине. У овом знаку је рођено много врхунских спортиста, и за то је заслужна њихова велика енергија и издржљивост. За њих није довољно само држање дијете, већ и промјена начина живота и редовно бављење спортом.

Бик

Највећи гурмани који истински уживају у сваком залогају. Важно им је да је храна укусна и добро припремљена, а такође и лијепо декорисана. Бикови су врло упорни и кад нешто заиста одлуче, никад неће одустати. Управо зато највише им одговара промјена режима исхране, избацивање бијелог хлеба и слаткиша, у комбинацији с редовним вјежбањем.

Близанци

Нису на гласу као претјерано страствене особе, а такав је и њихов однос према храни. Она им представља само нешто нужно за живот и у њој не проналазе неки посебни ужитак. Припадници овог знака су активни и енергични људи, нису посебно истрајни па ће прекршити сваку започету дијету, али бављење рекреацијом показаће се кључним фактором за одржавање идеалне тјелесне тежине.

Рак

Ово су врло емотивни људи, којима је уживање у храни само један од начина да се носе с бурним осјећајима. Већина Ракова у храни утапа тугу и врло лако се дебљају. Одрицање од омиљене хране за њежне Ракове је право мучење, стога би за њих било пожељно да науче да буду умјерени. Идеалан начин мршављења за њих јесте постизање унутрашњег мира, у чему би могле да им помогну јога или пилатес.

Лав

Лавови су велики хедонисти и гурмани, који могу лако да се удебљају уколико занемаре редовно вјежбање. Припадницима овог знака мршављење обично не представља велики проблем. Кад морају скинути који килограм настоје мање јести нездраву храну, а више се кретати. Врло су одлучни и устрајни, и ако заиста желе смршати то ће и постићи.

Дјевица

Опсједнутост здрављем одражава се и у њиховом односу према храни, па тако свака права Девица зна која намирница садржи колико витамина, минерала и калорија. Дебљина ће им првенствено сметати због здравља, а мање због изгледа, па им неће бити проблем започети дијету. Дјевице могу данима живјети на куваном поврћу, риби и пилетини, а неријетко су и поборници макробиотике.

Вага

Ваге обожавају укусну храну, а највише чоколаду, тако да су припадници овог знака често склони дебљању. Пошто им дисциплина није јача страна, Ваге редовно прекрше сваку започету дијету. Оне толико уживају у храни да им је одрицање од сласног залогаја истинско мучење. За њих је од кључне важности да науче да буду умјерене у конзумирању хране.

Шкорпија

Шкорпије воле компликована и необична јела интензивних укуса и мириса, неумјерени су у храни, па могу имати проблема с килограмима и желуцем. Храна им никад није само потреба, већ и истински ужитак, па је кључно да науче да буду умјерени. Препоручује им се и редовно вјежбање, а посебан ужитак пронаћи ће у бављењу борилачким вјештинама.

Стријелац

Стријелци воле готово свако укусно јело и нове рецепте. Обожавају авантуре и одушевљава их необична храна других земаља. Тајна њихове виткости лежи у бављењу спортом и активном начину живота. Не морају се одрећи омиљене хране уколико не занемаре редовну физичку активност.

Јарац

За овај знак карактеристична је љубав према традиционалном, па тако Јарци уживају у старим јелима која се генерацијама кувају у њиховој породици. Важан им је квалитет и умјереност, стога конзумирају искључиво здраве намирнице. Мршављење им није никакав проблем, посједују јаку снагу воље и истрајни су, па им одрицање од хране није нимало тешко.

Водолија

Водолије у кухињи воле да испробају нове рецепте и укусе. Будући да им све брзо досади, одговара им разнолик начин исхране и мноштво нових, здравих рецепта који ће задржати њихову пажњу. Препоручује им се да се не изгладњују, већ да се радије баве спортом.

Рибе

Рибе, осим што уживају у храни, имају спор метаболизам и проблеме са задржавањем течности, што све неминовно води до прекомјерне килаже. Умјесто да се муче разним дијетама, требало би да пораде на постизању духовне равнотеже, у чему би им могла помоћи јога или медитација. Након тога неће имати потребу за преједањем па ће моћи да одржавају нормалну тјелесну тежину. Од спортова највише им одговарају пливање и друге водене активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана