Руски астролог прије пет година прeдсказао да ће украјинска криза бити почетак краја!

Вечерње новости
Руски астролог прије пет година прeдсказао да ће украјинска криза бити почетак краја!

Најпознатији руски астролог Павел Глоба је још прије 5 година рекао: "Трећи свјетски рат разбуктаће се 2014. То ће се догодити или усред одржавања Зимских олимпијских игара у руском Сочију, или одмах по њиховом завршетку. Морамо бити спремни."

Иначе, Глоба је први пут обзнанио своја предсказања почетком 80-их година прошлог вијека, када је најавио да ће се "СССР ускоро распасти и да ће у љето 1991. на улицама Москве бити тенкови", пишу Вечерње новости.

По његовим ријечима, око 85 посто његових предвиђања се испунило, па и оно да ће се Украјина распасти током 2014. То је оно што се управо догађа, а глобализација проблема и крвави сукоби у Украјини започели су управо током Олимпијаде у Сочију.

Почетак краја

"Кризу неће преживјети ни Украјина, коју чека распад на три дијела. Распад се неће десити сада, већ ће 2014. у Украјини постојати двије дефакто независне администрације, задржавајући формално интегритет територије, приближно у истом формату као данас у Молдавији. Источноукрајинска федерација неће слушати Кијев, и дефакто ће постати дио Руског царства, Крим ће постати украјинска Чеченија", најавио је још 2009. астролог.

Економска криза, која ће се продужити до 2020, на крају ће прекројити геополитичку карту свијета и из коријена измјенити геополитичку расподјелу снага. САД чекају тешка времена, а Украјина и Европска унија престаће да постоје.

Тада, 2009, на прес конференцији у Москви он је закључио да предсједника САД очекује незавидна судбина коју је предсказао још средњовјековни руски астролог Василије Немчин: "Још 1999. говорио сам да ће се свијет суочити с невиђеном кризом, која ће почети послије доласка 44. предсједника САД".

А 44. предсједник је Барак Обама.

Лошу срећу САД, како је тада објаснио, предсказао је још руски астролог и монах из 16. вијека Василије Немчин, који је указивао на потресе који долазе иза океана, када на океанској страни буде на власти 44. владар. Њега је Немчин називао "црни човјек".

"Тада, 1999, вјеровао сам да је 'црни човјек' био поменут у алегоријском смислу, али показало се да је 'црни' употријебљен у правом значењу. Као резултат тога погријешио сам за неколико мјесеци, али како је криза започела недуго по доласку Обаме, то је дозвољена грешка", примјетио је астролог.

Павел Глоба је нагласио да ће, према хороскопу, за Обаму бити најтежа 2011, када ће му живот бити угрожен.

"Пажљиво сам проучио хороскоп Барака Обаме и видио да је невјероватно сличан хороскопу Џона Кенедија. Посебна опасност пријети му 2011, али надам се да ће преживјети", истакао је тада.

Како је примјетио астролог, уопштено говорећи, "за САД, као водећу свјетску силу, нема боље будућности": "Америку чека велика депресија. Земљу ће успјети да спасу, али она ће изгубити лидерски статус. При томе ће најтеже вријеме за САД наступити након одласка Обаме, који неће остати у предсједничкој фотељи више од једног мандата."

У овој прогнози Павел Глоба је очигледно погријешио.

Америци се, дакле, не пише лијепо, али Европску унију очекује још тужнија будућност: "Умјесто једне Европске уније појавиће се неколико савеза. Земље Скандинавије и Прибалтика формираће Сјеверни савез, који ће постати насљедник Ханзеатског савеза. Француска, Италија и Шпанија ће се ујединити у Јужноевропски савез и тако даље. Европска унија ће можда и опстати као формација, али само на папиру".

Према прогнози астролога, распашће се и војни и политички савез.

"До краја кризе неће опстати блок НАТО, који ће прво мало ојачати, али ће затим престати да постоји", изјавио је Глоба.

По његовим прогнозама, 2014. ће представљати годину када ће човјечанство бити блиско Трећем свјетском рату.

"Година 2014. опасна је зато што се Уран налази у Овну, а то је веома ратоборна комбинација. Бојим се почетка трајног рата на Истоку. Не дај Боже да то буде повезано са Ираном, тада бисмо у сваком исходу добили праву експлозију апсолутно неконтролисаног тероризма. Али, до 2014. неће бити никаквог рата у Русији. Биће експлозије разбојништва, али ништа више од тога", изјавио је Глоба.

По његовим прогнозама, економска ситуација у свијету у блиској будућности наставиће да се погоршава.

"За долар ће наредне двије године бити веома тешке, иако се колапс америчке валуте још неће догодити. Најтеже вријеме за долар наступа 2017-2018. Долар ће потпуно девалвирати, новчанице ће лијепити преко зидова у тоалетима и неће знати шта ће са њима. У том смислу, евро је поузданија валута", изјавио је Глоба и примјетио да је боље чувати уштеђевину у еврима, иако се раније вјеровало швајцарском франку.

По његовим прогнозама, цијене нафте ће пасти у наступајућим годинама: "Цена барела ће ићи до 30 долара, али неће даље падати. А послије 2016. цијена нафте почеће да расте; то ће помоћи Русији да изађе из кризе као свјетски лидер."

Процјењујући вјероватноћу природних катаклизми и техногених катастрофа, Павел Глоба је рекао да ће 2014. бити година повишеног ризика, и упозорио на авионске летове.

"Многе катастрофе ће дешавају близу времена помрачења. У јулу 2014. очекују нас цијела три помрачења; у том смислу то је година 'жетве', јер се вјероватноћа техногених катастрофа драматично увећава. Највјероватније, у јулу-августу треба очекивати талас авионских несрећа, па бих савјетовао да се сви уздрже од летова у свим правцима. У децембру и јануару 2015. драматично ће порасти опасност од земљотреса, посебно у водама Пацифика", предсказује он.

По његовим прогнозама, свијету пријете економски и геополитички потреси до краја 2020. Све државе ће преживјети тешка времена, али ће на крају тешких година Русија постати моћна империја и нови свјетски лидер.

Како сматра Глоба, "током наредне три године читав свијет очекује тешко вријеме, са чим је, с тачке гледишта астрологије, повезана опозиција Сатурна и Урана. Таква констелација, која се понављала у историји, сваки пут доноси глобалне политичке и друштвене катаклизме."

По ријечима астролога, Русија ће заједно са читавим свијетом преживјети три врхунца глобалне кризе, при чему ће њен пик бити 2014-2015: "Први талас кризе продужиће се до 2012, а њен врхунац ће бити на љето 2012. Биће постигнута одређена стабилност, када ће многи помислити да је криза дошла до свог дна и да ће ускоро почети опоравак. Међутим, није тако".

Друга велика депресија

Ипак, према ријечима астролога, тешка криза неће довести до грађанског рата у Русији, ни другдје.

"Послије 2011. криза ће почети да слаби и завршиће се 2012. Међутим, то ће бити само њен први талас. Од 2014. почеће други талас кризе, још моћнији и разорнији", скептичан је он.

При томе, Глоба је скренуо пажњу да је 2014. веома занимљива са тачке гледишта историјских паралела и астрологије.

"Још је Ана Ахматова (пјесникиња) у своје вријеме примјетила да се страшне катаклизме дешавају на годишњицу рођења и смрти Михаила Љермонтова (књижевник). На стогодишњицу његовог рођења (он је рођен 1814.) почео је Први свјетски рат. Сто година од његове смрти (погинуо је у двобоју 1841) - Други свјетски рат. На 150. годишњицу смрти распао се Совјетски Савез. И 200. рођендан Љермонтова доноси земљи нешто страшно... Али то, наравно, није званично историјско посматрање (мада није ни незапажено). А са тачке гледишта астрологије, управо 2014. многе астролошке констелације долазе до критичне тачке", наводи он.

Све у свему, за Русију ће период од 2014. до 2016. бити вријеме великих промјена, повезаних са великим потресима, а ни остатак планете неће боље проћи.

Тада наступа оно најгоре: "Трећи талас кризе, који ће се догодити од 2017. до 2020. неће бити најтежи, али ту је утицај људског фактора, због премора у условима сталног стреса. Веома се бојим тог таласа. Тек на крају 2020. читаво човјечанство ће се са овом кризом, која ће бити названа 'Друга велика депресија' коначно опростити. Крај кризе се повезује са близином Јупитера и Сатурна, које се дешава једном у 20 година и означава позитивне промјене. С обзиром на то да ће се Јупитер приближити Сатурну на првом степену Водолије - сазвежђа које се повезује с Русијом, то указује да ће баш Русија, која ће до тог времена повратити своје империјалне моћи, имати највеће шансе да постане нови свјетски лидер", сматра Глоба.

По његовим ријечима, посткризних 30 година - од 2020. до 2050, постаће вријеме препорода Русије. При томе је Глоба подсјетио на предвиђања Василија Немчине, који је живио и радио још прије Нострадамуса.

"На власт ће у Русији 2020-2021. доћи моћна, нова личност, коју Немчина зове 'Јахач на бијелом коњу'. По својим сразмерама могуће га је поредити са Петром Првим. Биће високог раста. Шта означава 'бијели коњ' - не знам. Али, могуће је да буде рођен у години коња. Нови вођа неће дуго владати, али ће оставити изузетан траг. Њега ће замијенити други велики владар, са којим ће бити повезан препород руске културе. Немчина га је назвао 'Велики грнчар'. И препород Русије трајаће најмање 30 година", закључио је Глоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана