Пиво помаже мршављење?

Танјуг
Пиво помаже мршављење?

Према најновијем истраживању, пиво може заштитити од Алцхајмерове болести, помаже при губитку тежине и смањује ризик од срчаних болести.

У прилог томе говоре резултати истраживања италијанских стручњака из 2011, који су открили да "умјерене пивопије" имају чак 42 одсто мање шансе да оболе од срчаних болести, пише Хафингтон пост.

Такође, према писању часописа "Men's Health ", флаша пива дневно (пола литре) може да смањи ризик од појаве бубрежног каменца за чак 40 одсто.

Стручњаци су открили и да силицијум који се налази у пиву смањује унос алуминијума у систем за варење и тиме успорава накупљање метала у организму и мозгу, што је добар борац против Алцхајмерове болести.

Што се тиче "пивског стомака", научници кажу да нема доказа да пиво дебља, напротив тврде да помаже код губитка сувишних килограма.

"Конзумирање пива побољшава рад жучи, што помаже пробаву масне хране. Садржи много влакана, па ће двије чаше пива осигурати унос од 10 до 30 одсто препоручене дозе што омогућава да се особа дуже осјећа ситом", каже доктор Стивен Домениг, управник Медицинског центра у Аустрији.

Међутим, упркос доказима о здравственим предностима пива, National Health Service упозорава да редовно испијање пива може да повећа ризик од појаве рака грла, рака дојке код жена, можданог удара, високог крвног притиска, болести јетре, панкреаса, смањења плодности...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана