Коначно стиже права замjена за шећер?

Агенције
Коначно стиже права замjена за шећер?

Много пута досад научници су мислили како су пронашли замjену за шећер - додатак који би био здравија замjена шећеру у храни и пићима. Испоставило се да све досадашње замjене за шећер нису биле здравије од шећера, али чини се како су сад на прагу великог открића

Све до сада алтернативе шећеру попут Splende, Sweet 'n Lowa, стевије и сличних ствари нису давале резултата и нису имале шансе да замjене фину ствар као што је шећер.

Наравно, неки ће вам рећи како обожавају укус стевије и како су успjели да замене шећер, али будите сигурни да ти који то тврде највjероватније не говоре истину. Замjену су можда нашли једино ако су пробали најновији производ компаније Doux Matok, која има нову алтернативу шећеру, можда и слађу од самог шећера.

Идеја Doux Matok је једноставна. Они комбинују природне шећере попут фруктозе и сахарозе, а резултат тога је производ двапут слађи од обичног шећера, што значи да га можете користити упола мање како би постигли жељени укус с мање калоричне вредности.

Научници су већ направили тестове с чоколадним и млијечним производима и чини се како су открили праву ствар.

Реално, ово све звучи предобро да би било истино, али сачекајмо да производ уђе у завршну фазу тестирања, јер ако је ово тачно, моћи ћемо јести слатко, мање се гојити, а шећер ће нам за неколико година остати само још једна слатка успомена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана