Роналдо остаје, стиже Мбапе

Агенције
Роналдо остаје, стиже Мбапе

Мадрид - Управа Реал Мадрида у једном дану одрадила је два велика посла.

Најбољи фудбалер "краљевског" клуба Кристијано Роналдо коначно је озваничио своју одлуку о останку у редовима европског шампиона којег ће појачати Килијан Мбапе у највреднијем трансферу у историји. Португалац је прекинуо вишемјесечне спекулације о одласку због оптужби за утају пореза. Осјећао је да су га издали клуб и челници Реала, јер по његовом мишљењу нису били заштитнички настројени па је остао на удару јавности. Дуго времена је требало предсједнику Флорентину Перезу да уразуми Роналда који је у једном тренутку током Купа конфедерација био готово ријешен да оде. На срећу Мадриђана, убјеђивачке методе клупских руководилаца уродиле су плодом па ће Роналдо и у предстојећој сезони доводити навијаче Реала до екстазе.

- Освајање важних трофеја произвело је у мени најљепша осјећања и били су то сјајни тренуци. Слично сам се радовао и индивидуалним признањима као што је "златна лопта". Желим да поновим та достигнућа и поново осјетим емоцију јединствену постигнутом успјеху и освајању трофеја. Морам напорно да радим сваке године како бих наставио у истом ритму. Фудбал је мој живот и страст - рекао је Роналдо.

Очигледно је овај искусни фудбалер прешао преко свих проблема и почеће девету сезону у дресу Реала са којим је одбранио трофеј Лиге шампиона, што није нико успио откако престижно такмичење носи актуелно име. Тренутни уговор истиче му 2021. године када ће имати пуних 36 година и вјероватно ће завршити каријеру у Реалу.

Према наводима шпанске "Марке", Реал и Монако постигли су начелан договор за трансфер Мбапеа вриједан чак 180 милиона евра. Реал ће "кнежевима" платити 150 или 160 милиона евра, а остатак зависи од Мбапеових наступа у дресу Мадриђана, што ће бити нови рекордан трансфер, далеко већи од прошлогодишњег преласка Пола Погбе из Јувентуса у Манчестер јунајтед за 105 милиона. Наводи се да ће француски нападач (18) потписати шестогодишњи уговор вриједан 135.000 евра седмично.

Одласци из Реала

Мадриђани су овог љета остали без неколико сјајних играча који ипак нису били у првом плану код тренера Зинедина Зидана. Превасходно се ради о Алвару Морати, који је за 65 милиона евра појачао Челзи, Хамес Родригез је отишао у Бајерн на двогодишњу позајмицу, док је резервни бек Данило прешао у Манчестер сити. Искусни штопер Пепе као слободан играч отишао је у ПСЖ, а Фабио Коентрао на позајмицу у Спортинг. С друге стране, стигли су Тео Ернандез за 30 и Дани Себаљос за 17 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана