Ronaldo ostaje, stiže Mbape

Agencije
Ronaldo ostaje, stiže Mbape

Madrid - Uprava Real Madrida u jednom danu odradila je dva velika posla.

Najbolji fudbaler "kraljevskog" kluba Kristijano Ronaldo konačno je ozvaničio svoju odluku o ostanku u redovima evropskog šampiona kojeg će pojačati Kilijan Mbape u najvrednijem transferu u istoriji. Portugalac je prekinuo višemjesečne spekulacije o odlasku zbog optužbi za utaju poreza. Osjećao je da su ga izdali klub i čelnici Reala, jer po njegovom mišljenju nisu bili zaštitnički nastrojeni pa je ostao na udaru javnosti. Dugo vremena je trebalo predsjedniku Florentinu Perezu da urazumi Ronalda koji je u jednom trenutku tokom Kupa konfederacija bio gotovo riješen da ode. Na sreću Madriđana, ubjeđivačke metode klupskih rukovodilaca urodile su plodom pa će Ronaldo i u predstojećoj sezoni dovoditi navijače Reala do ekstaze.

- Osvajanje važnih trofeja proizvelo je u meni najljepša osjećanja i bili su to sjajni trenuci. Slično sam se radovao i individualnim priznanjima kao što je "zlatna lopta". Želim da ponovim ta dostignuća i ponovo osjetim emociju jedinstvenu postignutom uspjehu i osvajanju trofeja. Moram naporno da radim svake godine kako bih nastavio u istom ritmu. Fudbal je moj život i strast - rekao je Ronaldo.

Očigledno je ovaj iskusni fudbaler prešao preko svih problema i počeće devetu sezonu u dresu Reala sa kojim je odbranio trofej Lige šampiona, što nije niko uspio otkako prestižno takmičenje nosi aktuelno ime. Trenutni ugovor ističe mu 2021. godine kada će imati punih 36 godina i vjerovatno će završiti karijeru u Realu.

Prema navodima španske "Marke", Real i Monako postigli su načelan dogovor za transfer Mbapea vrijedan čak 180 miliona evra. Real će "kneževima" platiti 150 ili 160 miliona evra, a ostatak zavisi od Mbapeovih nastupa u dresu Madriđana, što će biti novi rekordan transfer, daleko veći od prošlogodišnjeg prelaska Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted za 105 miliona. Navodi se da će francuski napadač (18) potpisati šestogodišnji ugovor vrijedan 135.000 evra sedmično.

Odlasci iz Reala

Madriđani su ovog ljeta ostali bez nekoliko sjajnih igrača koji ipak nisu bili u prvom planu kod trenera Zinedina Zidana. Prevashodno se radi o Alvaru Morati, koji je za 65 miliona evra pojačao Čelzi, Hames Rodrigez je otišao u Bajern na dvogodišnju pozajmicu, dok je rezervni bek Danilo prešao u Mančester siti. Iskusni štoper Pepe kao slobodan igrač otišao je u PSŽ, a Fabio Koentrao na pozajmicu u Sporting. S druge strane, stigli su Teo Ernandez za 30 i Dani Sebaljos za 17 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana