Реал је нови свјетски шампион!

Б92
Реал је нови свјетски шампион!

Фудбалери Реал Мадрида освојили су Светско клупско првенство, побједом са 2:0 над Сан Лоренцом у финалу у Маракешу.

Реал је потврдио улогу фаворита и тако на најбољи могући начин заокружио сјајну 2014. годину, четвртим освојеним трофејом.

Послије Суперкупа, Лиге шампиона и Суперкупа Европе, ’Краљевски клуб’ се под Карлом Анчелотијем попео и на врх свијета. Осим тога, још једном је доказано да је европски фудбал далеко испред у односу на све дијелове свијета.

Италијанском стручњаку ово је други трофеј на Свјетском клупском првенству, пошто је 2007. године био најбољи са Миланом.

Мадриђани су рутински славили у Мароку против аргентинске екипе, иако је на стадиону у Маракешу виђена изузетно оштра игра. Фудбалери Реал Мадрида ушли су веома нервозно у овај сусрет, нису успијевали да организују прави напад, иако су од почетка преузели иницијативу.

Ипак, послије једне добре шансе Бенземе и неколико полуприлика, Реал је успио да поведе, а стрелац је био ко други до Серхио Рамос. Рамос је, баш као и у финалу Лиге шампиона, побјегао чуварима послије корнера и у 37. минуту главом донио предност европској екипи.

Наставио је Реал са нападима, али није било великих шанси, шут Бенземе зауставио је голман Сан Лоренца, екипе која се опредјелила за контранападе и која је први шут упутила тек средином другог полувремена.

Често је покушавао Кристијано Роналдо који се није уписао на овом турниру, да би дилему око побједника решио Гарет Бејл у 51. минуту. Он је послије дуге акције добио одличну лопту Иска, млако шутирао са неких 14 метара, али је чувар мреже Торико очајно реаговао и она је прошла испод њега.

Наставио је Португалац са безуспјешним покушајима, а у финишу меча пробудили су се и његови ривали, па је Касиљас у неколико наврата одлично реаговао и парадама бранио ударце играча Сан Лоренца.

До краја сусрета није било голова, па је Реал Мадрид освојио Свјетско клупско првенство у Мароку.

Треће мјесто у Маракешу освојио је Оукланд Сити са Новог Зеланда, који је раније током дана побједио Крус Асул послије бољег извођења пенала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана