Орлићима тешка побједа против БиХ

Б92, Танјуг
Орлићима тешка побједа против БиХ

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију БиХ са 77:71 у 1. колу новоформиране Ф групе друге фазе првенства Европе у Турској.

Овом побједом изабраници селектора Александра Бућана направили су веома важан корак према пласману у четвртфинале.

До успјеха су дошли теже него што се очекивало, више од 35 минута имали су вођство, али је тријумф осигуран тек у финишу сусрета због повремених осцилација у игри.

Значајној побједи највише су допринијели Пено са 16, Маринковић са 13 и Лазаревић са 11 поена, док су у тиму БиХ најефикаснији били Атић са 19 и Ђедовић са 18.

"Веома важна победа извојевана је против одличне, физички снажне екипе БиХ, која је доказала да није случајно победила Турску и Чешку и да јој је место у другој фази шампионата. Имали смо доста осцилација, празних минута у игри, што нам је доста отежало задатак, а највећи пропуст направили смо у другој четвртини, кад је требало да преломимо меч", рекао је Бућан.

Он је додао да је тим БиХ у наставку сјајно шутирао за три поена, чему се није било лако одупријети.

"Успели смо да сачувамо довољно концентрације и да у финишу дођемо до веома важних бодова. Очекује нас још тежа утакмица против Грчке која има два доминантна центра и веома креативну спољну линију. Свакако желимо нови тријумф, до кога можемо доћи само уколико осцилације у игри сведемо на минимум", закључио је Бућан.

Утакмица између Србије и Грчке игра се у уторак од 17.30 сати, а раније у понедјељак у првом мечу првог кола Грчка је побједила Шпанију са 89:85 послије продужетка, а у понедјељак увече играју Турска и Црна Гора.

Табела: Грчка 5 бодова, Србија 5, БиХ 4, Шпанија 4, Црна Гора 3, Турска 3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана