Новак много тежи ривал од Роџера

Aгенције
Новак много тежи ривал од Роџера

Тони Надал, тренер и стриц првог тенисера свijета, истакао је да је Новак Ђоковић много тежи ривал за Рафаела од Роџера Федерера.

Он је додао да је задовољан издањима свог нећака у првом дijелу сезоне, али да је разочаран финалом на Аустралијан опену.

Сада креће омиљени дiо сезоне за Рафаела а то је шљака гдjе врани као и увијек велики број поена – финале у Монте Карлу, односно титуле у Мадриду, Риму и на Ролан Гаросу.

„Први дио сезоне је био добар, али дефинтивно не и сјајан. Нисмо имали среће у Аустралији где Рафа није могао да се бори у финалу. У Индијан Велсу и Мајамију ствари су се поправиле, али Новак Ђоковић је грао на веома високом нивоу. Рафаел није играо лоше у Мајамију, али је налетио на веома доброг ривала у Новаку и није успио да га побједи, посебно на тврдој подлози", рекао је Тони.

Рафаелов стриц био је веома искрен када је у питању ривалство са Роџером Федерером и Новаком Ђоковићем.

„Очигледно је да је Ђоковић много тежи ривал за нас него Федерер. То је лако видјети када погледате однос у међусобним дуелима. Не бих изричито рекао да је Ђоковић бољи играч од Федерера, јер још увијек има бољи скор у међусобним мечевима, али Рафаел се лакше прилагођава Федереровој него Ђоковићевој игри. Новак се креће изузетно добро, има сјајан менталитет и када доминира у релијима, једини начин да се извучете је да погодите винер. Када играмо против Ђоковића, знамо и прије него што меч почне да ће бити тешко и ако не играте на веома високом нивоу два или три сата изгубићете", додао је Тони који је рекао и да је повреда леђа сада дефинитивно прошлост:

„Ти проблеми највише су утицали на други сервис, јер Рафа није могао да се ротира као што је желио. Ннадам се да ће на шљаци бити боље. Видјећемо."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана