Лига Европе: Партизан јури први побједу

Танјуг
Лига Европе: Партизан јури први побједу

БЕОГРАД - Нови европски испит фудбалери Партизана имаће вечерас од 21.05 часова у трећем колу групе Ц Лиге Европе, када им госте долази турски Бешикташ.

Београђани у овај сусрет улазе веома расположени пошто су побиједили најљућег ривала Црвену звезду прошлог викенда, а тренер Марко Николић рекао је да је Бешикташ атрактиван ривал и још се нада да ће његов тим наставити серију добрих резултата.

- После Тотенхема, долази нам још један одличан тим. Имају квалитет да играју Лигу шампиона, што су показали против Арсенала у квалификацијама, али и турском првенству, где се налазе на првом месту. Ипак, имамо јасан циљ и не предајемо се против било кога. Даћемо све од себе, чак и ићи преко границе горњих могућности - рекао је Николић.

Мотива за надигравање са Турцима не недостаје његовој екипи.

- Тежићемо да одиграмо још један добар меч, желимо да серија потраје што је дуже могуће и борићемо се за победу до последњег секунда утакмице - поручио је Николић.

Стратег Партизана истакао је да "црно-бијели" ове сезоне праве "ванредно добре резултате" и позвао навијаче да испуне стадион и пруже велику подршку. Он није желио да додатно оптерећује тим, иако ће овај меч одредити амбиције клуба у групној фази Лиге Европе.

- На средини смо такмичења у групи, најтежи могући противник и овај меч одређује даље амбиције. Желим да растеретим екипу, јер смо пласманом у групну фазу остварили циљ. Ово су утакмице за уживање - рекао је Николић и додао да је одсуство Мирослава Вулићевића због повреде кољена велики хендикеп за тим.

Николић је признао да би му било драго да надигра колегу на клупи Бешикташа и бившег селектора Хрватске Славена Билића, али и навео да је биљежио и слађе побједе у каријери.

ГРУПА Ц

1. Астерас  2        1        1        0        3:1     4

2. Тотенхем         2        0        2        0        1:1     2

3. Бешикташ        2        0        2        0        2:2     2

4. Партизан         2        0        1        1        0:2     1

 

 

Парови

Краснодар - Волфзбург (18), Алборг - Динамо Кијев, Динамо Минск - Генгам, Лил - Евертон, ПАОК - Фјорентина, Ријека - Фејенорд, Слован Братислава - Спарта Праг, Стандард Лијеж - Севиља, Стеауа Букурешт - Рио Аве, Трабзонспор - Локерен, Јанг Бојс - Наполи (19), Селтик - Астра, Клуб Бриж - Копенхаген, Дњипро - Карабаг, Ешторил - Динамо Москва, Интер - Сент Етјен, Борусија М. - Аполон, Партизан - Бешикташ, ПСВ - Панатинаикос, Салцбург - Динамо Загреб, Торино - ХЈК, Тотенхем - Астерас, Виљареал - Цирих (21.05).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана