Краљеви’ се поклонили краљу Пеђи

Б92
Краљеви’ се поклонили краљу Пеђи

Бивши кошаркаш Сакраменто Кингса и Далас Маверикса Предраг Стојаковић појавио се на дузелу та два клуба у Калифорнији и добио овације са трибина.

Легендарни српски кошаркаш, који се повукао прије три године, вратио се први пут у град гдје је започео блиставу NBA каријеру.

Пеђа се након утакмице осврнуо на године проведене у Кингсима.

„Уживали смо играјући заједно. Забављали смо се. Увијек смо били заједно, на и ван терена. Били смо као велика породица", рекао је 37-годишњи Стојаковић о времену проведеном у Кингсима гдје је провео осам година.

„Сјећам се да смо стално ишли на вечеру заједно на гостовањима. Ја сам мислио да то ради сваки тим, али сам касније схватио да је то права ријеткост. Тих осам година у Сакраменту су најбољих осам година у каријери. Сазрео сам као играч и као особа", додао је Стојаковић који је ипак након меча отишао у свлачионицу Даласа са којим је освојио шампионски прстен 2011.

Колики утицај је некадашњи кошаркаш Црвене звезде и ПАОК-а имао на освајање титуле Мавса, довољно говоре и ријечи Дирка Новицког.

„Он је као члан породице, тако је са саиграчима са којима освојите титулу. Било је сјајно видјети га. Он нам је много помогао у освајању титуле", рекао је легендарни Нијемац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана