Kraljevi’ se poklonili kralju Peđi

B92
Kraljevi’ se poklonili kralju Peđi

Bivši košarkaš Sakramento Kingsa i Dalas Maveriksa Predrag Stojaković pojavio se na duzelu ta dva kluba u Kaliforniji i dobio ovacije sa tribina.

Legendarni srpski košarkaš, koji se povukao prije tri godine, vratio se prvi put u grad gdje je započeo blistavu NBA karijeru.

Peđa se nakon utakmice osvrnuo na godine provedene u Kingsima.

„Uživali smo igrajući zajedno. Zabavljali smo se. Uvijek smo bili zajedno, na i van terena. Bili smo kao velika porodica", rekao je 37-godišnji Stojaković o vremenu provedenom u Kingsima gdje je proveo osam godina.

„Sjećam se da smo stalno išli na večeru zajedno na gostovanjima. Ja sam mislio da to radi svaki tim, ali sam kasnije shvatio da je to prava rijetkost. Tih osam godina u Sakramentu su najboljih osam godina u karijeri. Sazreo sam kao igrač i kao osoba", dodao je Stojaković koji je ipak nakon meča otišao u svlačionicu Dalasa sa kojim je osvojio šampionski prsten 2011.

Koliki uticaj je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i PAOK-a imao na osvajanje titule Mavsa, dovoljno govore i riječi Dirka Novickog.

„On je kao član porodice, tako je sa saigračima sa kojima osvojite titulu. Bilo je sjajno vidjeti ga. On nam je mnogo pomogao u osvajanju titule", rekao je legendarni Nijemac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana