Крај за Новака у Монте Карлу

Б92
Крај за Новака у Монте Карлу

Новак Ђоковић завршио је такмичење у Монте Карлу, пошто је у четвртфиналу поражен од Давида Гофана са 2:1 (2:6, 6:3, 5:7).

Српски тенисер наставио је са блиједим партијама ове сезоне, пошто је поражен од тринаестог тенисера свијета, Давида Гофана.

Ђоковић овако није успио да се трећи пут извуче из амбиса, пошто је у претходна два дуела послије велике борбе побједио Шпанца, Карења Бусту и Француза Жила Симона.

Други рекет свијета није добро отворио меч, што је Гофан искористио и направио рани брејк. Није Ђоковић изгледао толико лоше, колико је Белгијанац играо невјероватно добро.

При резултату 3:1 за тринаестог тенисера планете, Новак је поново одиграо гем са доста осцилација, а Гофан направио дупли брејк за велика три гема предности.

До краја сета, Ђоковић није успио да припрети Белгијанцу, који први сет добија веома убједљиво, 6:2.

У другом сету, играчи су добили уводне гемове. Међутим, при резултату 1:1, Гофан је има двије узастопне брејк лопте и прилику да полако меч приведе крају.
Међутим, сјајном игром са основне линије Ђоковић добија три поена заредом, а потом долази и до предности од 2:1. Услиједила је сјајна игра Новака, који се пробудио и добио 10 поена заредом, направивши тако и брејк без изгубљеног поена 4:1.

Други рекет планете, имао је прилику да при резултату 5:2, заврши посао у другом сету, али је пропустио двије сет лопте.
Послије неискоришћене прилике у гему противника, Новак је имао шансу да изједначи у свом сервис гему. Други рекет свијета је сада искористио прву сет лопту у гему и заслужено стигао до 1:1 у сетовима.

У трећем сету услиједила је права драма. Новак је експресно стигао до брејка, на почетку сета и чинило се да ће српски тенисер лако привести меч крају. Међутим, у осмом гему на сервису Ђоковића, Гофан прави брејк и стиже до изједначења.
Белгијанац је потом добио свој гем и стигао до предности од 5:4, а Ђоковић је сервирао опстанак у мечу.

Новак сигурно рјешава десети гем, а потом и Гофан наредни, па је други тенисер свијета опет сервирао за опстанак.

Међутим, овога пута Ђоковић није успио да освоји свој гем. Спасао је чак четири меч лопте, али пету није успио, па је тако Белгијанац прошао у полуфинале Мастерса у Монте Карлу.

Гофан ће у полуфиналу играти против бољег из дуела, Дијего Шварцман - Рафаел Надал

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана