Kraj za Novaka u Monte Karlu

B92
Kraj za Novaka u Monte Karlu

Novak Đoković završio je takmičenje u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalu poražen od Davida Gofana sa 2:1 (2:6, 6:3, 5:7).

Srpski teniser nastavio je sa blijedim partijama ove sezone, pošto je poražen od trinaestog tenisera svijeta, Davida Gofana.

Đoković ovako nije uspio da se treći put izvuče iz ambisa, pošto je u prethodna dva duela poslije velike borbe pobjedio Španca, Karenja Bustu i Francuza Žila Simona.

Drugi reket svijeta nije dobro otvorio meč, što je Gofan iskoristio i napravio rani brejk. Nije Đoković izgledao toliko loše, koliko je Belgijanac igrao nevjerovatno dobro.

Pri rezultatu 3:1 za trinaestog tenisera planete, Novak je ponovo odigrao gem sa dosta oscilacija, a Gofan napravio dupli brejk za velika tri gema prednosti.

Do kraja seta, Đoković nije uspio da pripreti Belgijancu, koji prvi set dobija veoma ubjedljivo, 6:2.

U drugom setu, igrači su dobili uvodne gemove. Međutim, pri rezultatu 1:1, Gofan je ima dvije uzastopne brejk lopte i priliku da polako meč privede kraju.
Međutim, sjajnom igrom sa osnovne linije Đoković dobija tri poena zaredom, a potom dolazi i do prednosti od 2:1. Uslijedila je sjajna igra Novaka, koji se probudio i dobio 10 poena zaredom, napravivši tako i brejk bez izgubljenog poena 4:1.

Drugi reket planete, imao je priliku da pri rezultatu 5:2, završi posao u drugom setu, ali je propustio dvije set lopte.
Poslije neiskorišćene prilike u gemu protivnika, Novak je imao šansu da izjednači u svom servis gemu. Drugi reket svijeta je sada iskoristio prvu set loptu u gemu i zasluženo stigao do 1:1 u setovima.

U trećem setu uslijedila je prava drama. Novak je ekspresno stigao do brejka, na početku seta i činilo se da će srpski teniser lako privesti meč kraju. Međutim, u osmom gemu na servisu Đokovića, Gofan pravi brejk i stiže do izjednačenja.
Belgijanac je potom dobio svoj gem i stigao do prednosti od 5:4, a Đoković je servirao opstanak u meču.

Novak sigurno rješava deseti gem, a potom i Gofan naredni, pa je drugi teniser svijeta opet servirao za opstanak.

Međutim, ovoga puta Đoković nije uspio da osvoji svoj gem. Spasao je čak četiri meč lopte, ali petu nije uspio, pa je tako Belgijanac prošao u polufinale Mastersa u Monte Karlu.

Gofan će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela, Dijego Švarcman - Rafael Nadal

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana