Kačar ponovo igra za HSV

Agencije
Kačar ponovo igra za HSV

Hamburg - Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Gojko Kačar vraća se na veliku scenu i to kao standardni prvotimac Hamburgera.

Iako je član kluba sa sjevera Njemačke od 2010. godine, Kačar nije uspio da se izbori za mjesto u među 18 igrača, povremeno je igrao za drugi tim, ali je pozajmica u japansku Serezo Osaku sve promijenila. Momak čiji su roditelji porijeklom iz Jezera u Republici Srpskoj, odigrao je odlično u Japanu, sve ispratio trener Hamburgera Mirko Slomka i pružio mu novu šansu. Kačareva budućnost sada izgleda mnogo svjetlije.

- Šansa se ukazala, ja sam je zgrabio, na svim pripremnim mečevima bio starter, za razliku od većine provodio svih 90 minuta na terenu što samo po sebi upućuje na zaključak da sam Slomkin izbor za sezonu pred nama. Konkurencije se ne plašim, može sad, u prelaznom roku, da dođe ne znam ko, ali toliko samopouzdanja imam - rekao je Kačar.

Kada je imao 21 godinu Kačar je prešao u Hertu, sve je krenulo "kao po loju", ali je uslijedio loš period u Hamburgu. Sada ističe da mu je boravak u Osaki mnogo pomogao.

- Stekao sam sjajno iskustvo u Japanu, redovno igrao, vratio se u formu, doživeo niz lepih stvari... Japanci, kojima dugujem ogromnu zahvalnost, su u Nemačku poslali ponudu za obnovu saradnje, ali završilo se samo na želji. Šta je presudilo da dođe do ovakvog scenarija? Sastanak, samo jedan susret sa šefom Slomkom, koji mi je jasno stavio do znanja da najozbiljnije računa na mene i da ne postoji razlog za moj povratak u Japan - rekao je Kačar čiji ugovor sa HSV-om ističe narednog ljeta.

Štoper

Najveći dio karijere i u klubovima i u reprezentaciji Gojko Kačar je igrao u veznom redu, a čini se da Mirko Slomka za njega sada ima novu poziciju. Naime, srpski internacionalac je u sve pripremne utakmice odigrao na poziciji posljednjeg igrača u odbrani - štopera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana