Качар поново игра за ХСВ

Агенције
Качар поново игра за ХСВ

Хамбург - Бивши фудбалски репрезентативац Србије Гојко Качар враћа се на велику сцену и то као стандардни првотимац Хамбургера.

Иако је члан клуба са сјевера Њемачке од 2010. године, Качар није успио да се избори за мјесто у међу 18 играча, повремено је играо за други тим, али је позајмица у јапанску Серезо Осаку све промијенила. Момак чији су родитељи поријеклом из Језера у Републици Српској, одиграо је одлично у Јапану, све испратио тренер Хамбургера Мирко Сломка и пружио му нову шансу. Качарева будућност сада изгледа много свјетлије.

- Шанса се указала, ја сам је зграбио, на свим припремним мечевима био стартер, за разлику од већине проводио свих 90 минута на терену што само по себи упућује на закључак да сам Сломкин избор за сезону пред нама. Конкуренције се не плашим, може сад, у прелазном року, да дође не знам ко, али толико самопоуздања имам - рекао је Качар.

Када је имао 21 годину Качар је прешао у Херту, све је кренуло "као по лоју", али је услиједио лош период у Хамбургу. Сада истиче да му је боравак у Осаки много помогао.

- Стекао сам сјајно искуство у Јапану, редовно играо, вратио се у форму, доживео низ лепих ствари... Јапанци, којима дугујем огромну захвалност, су у Немачку послали понуду за обнову сарадње, али завршило се само на жељи. Шта је пресудило да дође до оваквог сценарија? Састанак, само један сусрет са шефом Сломком, који ми је јасно ставио до знања да најозбиљније рачуна на мене и да не постоји разлог за мој повратак у Јапан - рекао је Качар чији уговор са ХСВ-ом истиче наредног љета.

Штопер

Највећи дио каријере и у клубовима и у репрезентацији Гојко Качар је играо у везном реду, а чини се да Мирко Сломка за њега сада има нову позицију. Наиме, српски интернационалац је у све припремне утакмице одиграо на позицији посљедњег играча у одбрани - штопера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана