Ekipa Golden Stejta imaće dva Srbina u ekipi tokom ljeta

Milan Zubović
Ekipa Golden Stejta imaće dva Srbina u ekipi tokom ljeta

Ouklend - Dva srpska košarkaša nastupiće u Ljetnoj NBA ligi ove godine i čak će igrati za isti tim, Golden Stejt.

Ognjen Kuzmić već dvije sezone član je Voriorsa i sa njima je osvojio šampionski prsten dok je sa Santa Kruz Voriorsima osvojio titulu u razvojnoj (NBDL) ligi. Visokom Dobojliji društvo će praviti Novosađanin Stefan Nastić koji se nada da će mu biti ponuđen ugovor. Prvo će se oprobati u dresu San Antonio Sparsa, a potom će, na drugom turniru, zaigrati i za NBA šampiona. Voriorsi će učestvovati na turniru Ljetne lige koji počinje 10. jula u Las Vegasu. Prvo će se sastati sa Klivlendom, dok će 12. jula igrati protiv Atlante, a dan kasnije protiv Sakramenta. Poslije toga Ljetna liga će se igrati kao turnir koji će svakom timu garantovati po pet utakmica dok će pobjednik biti poznat 20. jula. Kuzmić trenutno radi individualno i sprema za iskušenja u Ljetnoj ligi, a na kraju prošle sezone postao je ograničeno slobodan agent. To znači da će Golden Stejt imati pravo da izjednači svaku ponudu koju Kuzmić dobije od bilo kojeg NBA tima, a na njemu je da odluči hoće li ostati ili promijeniti sredinu.

- Trenutno treniram od jutra do mraka i spremam se za Ljetnu ligu dok nisam mnogo opterećen u kojem klubu ću nastaviti karijeru. Zbog pravila u NBA ligi ne mogu da govorim ništa o eventualnim transferima - kratko je izjavio Kuzmić za "Glas Srpske".

Nastić je rano napustio Srbiju, a njegove dobre igre u Kanadi zapazio je američki univerzitet Stenford, čuven po brojnim dobitnicima Nobelove nagrade. On se odužio koledžu odličnim partijama i sezonu završio sa prosječnim učinkom od 13,4 poena i 6,5 skokova po meču. Stefan je visok 211 centimetara i član je srpske generacije 1992/93, sa kojom je u ekipi sa Bogdanom Bogdanovićem, Lukom Mitrovićem, Nemanjom Dangubićem i Aleksandrom Cvetkovićem osvojio četvrto mjesto na U20 prvenstvu Evrope 2012, a 2013. srebro na Mediteranskim igrama. Osim srpskog posjeduje i kanadsko državljanstvo.

Rajaković u Oklahomi

 

Srpski trener Darko Rajaković vodi ekipu Oklahome Tandera na Ljetnjoj NBA ligi, a biće i dio stručnog štaba kod novog trenera Bilija Donovana. Rajaković je prošle godine uvršćen u stručni štab Tandera dok će sada obavljati funkciju pomoćnog trenera. Rajaković je prije imenovanja za pomoćnog trenera dvije godine vodio razvojni tim Tandera, Tulsa 66ersa. Tako je ujedno postao prvi trener koji je vodio neki tim u Razvojnoj ligi NBA, a rođen je van Sjeverne Amerike. Prije 66ersa, Rajaković je vodio španski Torelodones i Borac iz Čačka, a bio je i trener mlađih kategorija Crvene zvezde. Tokom osam godina, pod njegovim vođstvom, "crveno-bijeli" su osvojili dvije titule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana