Екипа Голден Стејта имаће два Србина у екипи током љета

Милан Зубовић
Екипа Голден Стејта имаће два Србина у екипи током љета

Оукленд - Два српска кошаркаша наступиће у Љетној NBA лиги ове године и чак ће играти за исти тим, Голден Стејт.

Огњен Кузмић већ двије сезоне члан је Вориорса и са њима је освојио шампионски прстен док је са Санта Круз Вориорсима освојио титулу у развојној (NBDL) лиги. Високом Добојлији друштво ће правити Новосађанин Стефан Настић који се нада да ће му бити понуђен уговор. Прво ће се опробати у дресу Сан Антонио Спарса, а потом ће, на другом турниру, заиграти и за NBA шампиона. Вориорси ће учествовати на турниру Љетне лиге који почиње 10. јула у Лас Вегасу. Прво ће се састати са Кливлендом, док ће 12. јула играти против Атланте, а дан касније против Сакрамента. Послије тога Љетна лига ће се играти као турнир који ће сваком тиму гарантовати по пет утакмица док ће побједник бити познат 20. јула. Кузмић тренутно ради индивидуално и спрема за искушења у Љетној лиги, а на крају прошле сезоне постао је ограничено слободан агент. То значи да ће Голден Стејт имати право да изједначи сваку понуду коју Кузмић добије од било којег NBA тима, а на њему је да одлучи хоће ли остати или промијенити средину.

- Тренутно тренирам од јутра до мрака и спремам се за Љетну лигу док нисам много оптерећен у којем клубу ћу наставити каријеру. Због правила у NBA лиги не могу да говорим ништа о евентуалним трансферима - кратко је изјавио Кузмић за "Глас Српске".

Настић је рано напустио Србију, а његове добре игре у Канади запазио је амерички универзитет Стенфорд, чувен по бројним добитницима Нобелове награде. Он се одужио колеџу одличним партијама и сезону завршио са просјечним учинком од 13,4 поена и 6,5 скокова по мечу. Стефан је висок 211 центиметара и члан је српске генерације 1992/93, са којом је у екипи са Богданом Богдановићем, Луком Митровићем, Немањом Дангубићем и Александром Цветковићем освојио четврто мјесто на У20 првенству Европе 2012, а 2013. сребро на Медитеранским играма. Осим српског посједује и канадско држављанство.

Рајаковић у Оклахоми

 

Српски тренер Дарко Рајаковић води екипу Оклахоме Тандера на Љетњој NBA лиги, а биће и дио стручног штаба код новог тренера Билија Донована. Рајаковић је прошле године увршћен у стручни штаб Тандера док ће сада обављати функцију помоћног тренера. Рајаковић је прије именовања за помоћног тренера двије године водио развојни тим Тандера, Тулса 66ерса. Тако је уједно постао први тренер који је водио неки тим у Развојној лиги NBA, а рођен је ван Сјеверне Америке. Прије 66ерса, Рајаковић је водио шпански Торелодонес и Борац из Чачка, а био је и тренер млађих категорија Црвене звезде. Током осам година, под његовим вођством, "црвено-бијели" су освојили двије титуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана