Desetkovani Bajern napada građane

Dušan Repija
Desetkovani Bajern napada građane

Minhen - Derbi meč prvog kola Lige šampiona igra se u Minhenu gdje povredama desetkovani Bajern dočekuje šampiona Engleske Mančester Siti.

Večerašnji rivali spadaju u red najvećih kandidata za osvajanje trofeja, ali daleko od toga da im je istorija slična. Bajern je pet puta osvajao ovo takmičenje, dok Siti do prije nekoliko godina, kada ih je kupio šeik Mansur bin Hamed i uložio milione, nije ni igrao u ovom takmičenju. U posljednje tri sezone samo jednom su prošli grupnu fazu.

Umjesto očekivanog uzbuđenja Pep Gvardiola vjerovatno osjeća jaku nervozu pred prvo kolo. Na "Alijanc arenu" stižu "građani", a Španac ima velike glavobolje oko sastavljanja tima. Gvardiola od ranije ne može da računa na povrijeđene Tijaga Alkantaru, Bastijana Švajnštajgera, Rafinju i maleroznog Holgera Badštubera, a u nedjelju je trening zbog problema sa koljenom preskočio i Arjen Roben. Pitanje je i koliko je spreman Frank Riberi s obzirom na to da je u pobjedi nad Štutgartom (2:0) odigrao prvih 22 minuta u sezoni. Zbog svega ovog, velika odgovornost pala je na leđa skorašnjeg pojačanja Bavaraca Čabija Alonsa.

- Siti je jedan od deset najboljih klubova u Evropi. Ipak, naš cilj je jasan, a to je pobjeda - rekao je Alonso.

U drugom meču "grupe smrti" sastaju se Roma i CSKA. Čelnici "vučice" su prije ovog meča riješili veliku brigu, pošto je ugovor na još dvije godine produžio jedan od najboljih igrača kluba Žervinjo.

U još jednom njemačko-engleskom obračunu sastaju se Čelzi i Šalke, u okviru grupe G. "Plavci" su odlično startovali u Premijer ligi, što se ne može baš reći za Šalke, koji ne blista u Bundesligi.

- Šalke je dobra, kompaktna ekipa, jaki su u defanzivi i očekujem tešku utakmicu. Prvi meč igramo na domaćem terenu, jako je važno da ostvarimo pobjedu. Znamo da je u takmičenju kakvo je Liga šampiona svaki meč izuzetno bitan - rekao je defanzivac Čelzija Branislav Ivanović.

Pasoš zaustavio Mažića

Srpska sudijska šestorka na čelu sa Miloradom Mažićem trebalo je da sudi večerašnji meč između Čelzija i Šalkea, ali to se neće desiti. Ispriječili su se nefudbalski problemi, jer su pasoši srpskih sudija morali da budu poslati u Varšavu, da bi im se tamo riješilo pitanje vize, a onda su se u međuvremenu zagubili. Umjesto srpskih sudija, meč na "Stamford bridžu" sudiće hrvatski arbitri na čelu sa Ivanom Bebekom.

Parovi

Grupa E

Roma - CSKA

Bajern - Mančester Siti

 

Grupa F

Barselona - Apoel

Ajaks - PSŽ

 

Grupa G

Čelzi - Šalke

Maribor - Sporting

 

Grupa H

Porto - BATE Borisov

Atletik Bilbao - Šahtjor

 

Sve utakmice igraju se od 20.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana