Десетковани Бајерн напада грађане

Душан Репија
Десетковани Бајерн напада грађане

Минхен - Дерби меч првог кола Лиге шампиона игра се у Минхену гдје повредама десетковани Бајерн дочекује шампиона Енглеске Манчестер Сити.

Вечерашњи ривали спадају у ред највећих кандидата за освајање трофеја, али далеко од тога да им је историја слична. Бајерн је пет пута освајао ово такмичење, док Сити до прије неколико година, када их је купио шеик Мансур бин Хамед и уложио милионе, није ни играо у овом такмичењу. У посљедње три сезоне само једном су прошли групну фазу.

Умјесто очекиваног узбуђења Пеп Гвардиола вјероватно осјећа јаку нервозу пред прво коло. На "Алијанц арену" стижу "грађани", а Шпанац има велике главобоље око састављања тима. Гвардиола од раније не може да рачуна на повријеђене Тијага Алкантару, Бастијана Швајнштајгера, Рафињу и малерозног Холгера Бадштубера, а у недјељу је тренинг због проблема са кољеном прескочио и Арјен Робен. Питање је и колико је спреман Франк Рибери с обзиром на то да је у побједи над Штутгартом (2:0) одиграо првих 22 минута у сезони. Због свега овог, велика одговорност пала је на леђа скорашњег појачања Бавараца Чабија Алонса.

- Сити је један од десет најбољих клубова у Европи. Ипак, наш циљ је јасан, а то је побједа - рекао је Алонсо.

У другом мечу "групе смрти" састају се Рома и ЦСКА. Челници "вучице" су прије овог меча ријешили велику бригу, пошто је уговор на још двије године продужио један од најбољих играча клуба Жервињо.

У још једном њемачко-енглеском обрачуну састају се Челзи и Шалке, у оквиру групе Г. "Плавци" су одлично стартовали у Премијер лиги, што се не може баш рећи за Шалке, који не блиста у Бундеслиги.

- Шалке је добра, компактна екипа, јаки су у дефанзиви и очекујем тешку утакмицу. Први меч играмо на домаћем терену, јако је важно да остваримо побједу. Знамо да је у такмичењу какво је Лига шампиона сваки меч изузетно битан - рекао је дефанзивац Челзија Бранислав Ивановић.

Пасош зауставио Мажића

Српска судијска шесторка на челу са Милорадом Мажићем требало је да суди вечерашњи меч између Челзија и Шалкеа, али то се неће десити. Испријечили су се нефудбалски проблеми, јер су пасоши српских судија морали да буду послати у Варшаву, да би им се тамо ријешило питање визе, а онда су се у међувремену загубили. Умјесто српских судија, меч на "Стамфорд бриџу" судиће хрватски арбитри на челу са Иваном Бебеком.

Парови

Група Е

Рома - ЦСКА

Бајерн - Манчестер Сити

 

Група Ф

Барселона - Апоел

Ајакс - ПСЖ

 

Група Г

Челзи - Шалке

Марибор - Спортинг

 

Група Х

Порто - БАТЕ Борисов

Атлетик Билбао - Шахтјор

 

Све утакмице играју се од 20.45 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана