Звијезда засијала на домаћем терену

Игор Станишић, Данијел Радујковић
Звијезда засијала на домаћем терену

Бијељина - Екипа Звијезде 09 дошла је до нова три бода са којим је наставила ићи жељеним путем, а то је онај који води до титуле првака РС. У другом колу шампионата са 2:0 савладала је Козару, која се показала као тврд орах.

Екипа из етно-села Станишићи и даље игра у побједничком ритму, пошто је након тријумфа против Дрине, славила и у првом овосезонском мечу на свом терену. Звијезда 09 није просула бодове на свом терену, али можда би све било другачије да је играч Козаре Небојша Стјепановић реализовао једанаестерац већ у 3. минуту. Тим из Градишке је касније имао још један пех, пошто је Момир Зечевић постигао аутогол, да би њихову судбину запечатио Ермин Хусеинбашић у другом дијелу меча. Играчи тренера Миле Лазаревића тако су задржали максималан учинак, што им је био главни циљ уочи меча.

- Побједи се не треба гледати у зубе јер смо по тешком времену за игру ипак успјели савладати изузетно мотивисаног противника који у Бијељину није дошао да се брани. Козара је на почетку сусрета имала прилику да поведе, али срећом наш голман је одлично интервенисао и спријечио најгоре. Мислим да је промашен пенал преокренуо ток утакмице у нашу корист јер смо до краја постигли два поготка и на крају оно што је најважније укњижили смо нове бодове у борби за улазак у Премијер лигу БиХ - рекао је искусни првотимац Звијезде 09 Делимир Бајић.

Козара је пред почетак ове сезоне доста промијенила екипу, сада је ту доста младих играча које тренер Борче Средојевић доста добро уклопио за сада. Градишчани су обје утакмице првенства одиграли на страни против тешких ривала, тако да су клубу могу бити задовољни са три освојена бода.

- Доста квалитетно смо отворили меч, имали смо пенал који нисмо реализовали, а касније је наш играч погодио пречку након одбијене лопте. Нисмо имали тај фактор среће на старту, поготово јер смо још примили аутогол. Оно што ме радује да су се мој играчи дигли, послије тих ситуација против екипе Звијезде које је добро укомпонована и по мом мишљењу главних фаворита за прво мјесто. Наша екипа је млада, сада смо у првих 11 имали шест играча испод 21 године, а на клупи их је било још пет. Против искусне екипе смо добро одиграли, меч је био динамичан и поред високе температуре. Имали смо прилике које нисмо искористили, пут у Бијељину је био тежак, али то све не мијења мишљење да су домаћини заслужено славили. Честитима им на томе, као и на дочеку који смо имали - истакао је Средојевић.

Прва лига

1. Текстилац К.   2        2        0        0        5:0     6

2. Звијезда 09      2        2        0        0        3:0     6

3. Рудар Приједор       2        2        0        0        3:1     6

4. Слобода (МГ) 1        1        0        0        2:0     3

5. Славија  2        1        0        1        4:4     3

6. Напредак (ДШ)         2        1        0        1        1:1     3

7. Козара   2        1        0        1        2:3     3

8. Дрина (З)         2        0        1        1        0:1     1

9. Сутјеска 2        0        1        1        0:2     1

10. Подриње       1        0        0        1        1:2     0

11. Слога (Д)       2        0        0        2        0:3     0

12. Жељезничар СТ     2        0        0        2        2:6     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана