Zvijezda zasijala na domaćem terenu

Igor Stanišić, Danijel Radujković
Zvijezda zasijala na domaćem terenu

Bijeljina - Ekipa Zvijezde 09 došla je do nova tri boda sa kojim je nastavila ići željenim putem, a to je onaj koji vodi do titule prvaka RS. U drugom kolu šampionata sa 2:0 savladala je Kozaru, koja se pokazala kao tvrd orah.

Ekipa iz etno-sela Stanišići i dalje igra u pobjedničkom ritmu, pošto je nakon trijumfa protiv Drine, slavila i u prvom ovosezonskom meču na svom terenu. Zvijezda 09 nije prosula bodove na svom terenu, ali možda bi sve bilo drugačije da je igrač Kozare Nebojša Stjepanović realizovao jedanaesterac već u 3. minutu. Tim iz Gradiške je kasnije imao još jedan peh, pošto je Momir Zečević postigao autogol, da bi njihovu sudbinu zapečatio Ermin Huseinbašić u drugom dijelu meča. Igrači trenera Mile Lazarevića tako su zadržali maksimalan učinak, što im je bio glavni cilj uoči meča.

- Pobjedi se ne treba gledati u zube jer smo po teškom vremenu za igru ipak uspjeli savladati izuzetno motivisanog protivnika koji u Bijeljinu nije došao da se brani. Kozara je na početku susreta imala priliku da povede, ali srećom naš golman je odlično intervenisao i spriječio najgore. Mislim da je promašen penal preokrenuo tok utakmice u našu korist jer smo do kraja postigli dva pogotka i na kraju ono što je najvažnije uknjižili smo nove bodove u borbi za ulazak u Premijer ligu BiH - rekao je iskusni prvotimac Zvijezde 09 Delimir Bajić.

Kozara je pred početak ove sezone dosta promijenila ekipu, sada je tu dosta mladih igrača koje trener Borče Sredojević dosta dobro uklopio za sada. Gradiščani su obje utakmice prvenstva odigrali na strani protiv teških rivala, tako da su klubu mogu biti zadovoljni sa tri osvojena boda.

- Dosta kvalitetno smo otvorili meč, imali smo penal koji nismo realizovali, a kasnije je naš igrač pogodio prečku nakon odbijene lopte. Nismo imali taj faktor sreće na startu, pogotovo jer smo još primili autogol. Ono što me raduje da su se moj igrači digli, poslije tih situacija protiv ekipe Zvijezde koje je dobro ukomponovana i po mom mišljenju glavnih favorita za prvo mjesto. Naša ekipa je mlada, sada smo u prvih 11 imali šest igrača ispod 21 godine, a na klupi ih je bilo još pet. Protiv iskusne ekipe smo dobro odigrali, meč je bio dinamičan i pored visoke temperature. Imali smo prilike koje nismo iskoristili, put u Bijeljinu je bio težak, ali to sve ne mijenja mišljenje da su domaćini zasluženo slavili. Čestitima im na tome, kao i na dočeku koji smo imali - istakao je Sredojević.

Prva liga

1. Tekstilac K.   2        2        0        0        5:0     6

2. Zvijezda 09      2        2        0        0        3:0     6

3. Rudar Prijedor       2        2        0        0        3:1     6

4. Sloboda (MG) 1        1        0        0        2:0     3

5. Slavija  2        1        0        1        4:4     3

6. Napredak (DŠ)         2        1        0        1        1:1     3

7. Kozara   2        1        0        1        2:3     3

8. Drina (Z)         2        0        1        1        0:1     1

9. Sutjeska 2        0        1        1        0:2     1

10. Podrinje       1        0        0        1        1:2     0

11. Sloga (D)       2        0        0        2        0:3     0

12. Željezničar ST     2        0        0        2        2:6     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana