Завршни турнир Евролиге три у Бањалуци: Врбас кренуо побједом

Милан Зубовић
Завршни турнир Евролиге три у Бањалуци: Врбас кренуо побједом

Бањалука - Побједом против Турк Села резултатом 81:62 Кошаркашки клуб инвалида Врбас започео је такмичење на квалификационом турниру Евролиге у Бањалуци.

Почетак утакмице припао је Турцима, а све остало било је на страни домаћег тима који се пробудио пред крај прве четвртине и на велики одмор отишао при резултату 45:23, да би исту игру наставио и у другом полувремену па је на крају било 81:62. Побједника је предводио Адемир Демировић са 22 поена, док су по 18 додали Елвир Модроња и Анте Штимац. Другу утакмицу Врбас је играо у петак навече против Марсеља, док ће се у суботу састати са Флинк Стонсом (11.15) и Килцеом (18).

Турнир је отворио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић који је истакао да град годинама подржава спорт лица са инвалидитетом и да је турнир један од драгуља који се сјајно уклапа у ту причу. Такмичење ће бити завршено у суботу навече и само ће побједник отићи на завршни турнир у Шпанију. Промотор турнира је прослављени српски кошаркаш Зоран Мока Славнић који је позвао све Бањалучане доброг срца да дођу на турнир и подрже момке.

- Ово је више од игре, као кад је Југославија побеђивала Русе. Нису то биле само победе на спортском терену, него и много више од тога. Ово овде ко разуме, схватиће шта је живот, ко не разуме, не вреди да му се објашњава - истакао је Славнић.

За њега је уприличен пријем у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске гдје је са замјеником министра Драганом Јаћимовићем разговарао о закону о спорту, али и о унапређењу кошарке.

- Спорт је највећи амбасадор једне земље, без конкуренције, и њен напредак може да буде бржи уколико се спорт тако схвати. Знам много о спорту, пропутовао сам пуно земаља и надам се да ћу дати корисне савете за напредак спорта у Бањалуци и Српској. Детаљно сам упознао ККИ Врбас и одушевљен сам њиховом игром, пун сам утисака и још не могу да се ослободим напетости коју сам видео на терену - истакао је Славнић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана