Завршни турнир Евролиге три у Бањалуци: Доминација Врбаса на путу до трофеја и Фајнал фора

Милан Зубовић
Завршни турнир Евролиге три у Бањалуци: Доминација Врбаса на путу до трофеја и Фајнал фора

Бањалука - Четири утакмице и четири побједе учинак су Кошаркашког клуба инвалида Врбас који је изборио наступ на завршном турниру Евролиге у Шпанији крајем априла.

Бањалучани су лако изашли на крај са свим екипама којима су били домаћини на турниру Евролиге три и против Турк Села су славили резултатом 81:62, против Марсеља 84:48, Флинк Стоунса (69:50) и на крају Килцеа (92:48). Један од најбољих у редовима домаћих био је Адемир Демировић, док је Анте Штимац изабран у најбољи тим турнира у којем су се порад њега још нашли Мурат Екшин (Турк Сел), Ману Гомез (Марсељ), Филип Моћко (Килце) и Крис Шаскл (Флинк).

- Одушевљени смо побједама и мало изненађени великом доминацијом. Очекивали смо да ћемо освојити прво мјесто и морали смо се намучити да дођемо до побједа, али је било мало лакше од очекиваног мада смо се морали добро потрудити - рекао је Демировић.

Противници су му били непознаница иако су одрадили скаутинг прије мечева.

- Прије почетка такмичења вјеровали смо да ће екипа Турк Села бити најтежи ривал, што се показало тачним. Била нам је то прва утакмица на турниру и прва од Нове године те смо били мало нервозни јер нисмо много познавали противника. Обично се те екипе појачају пред овакве турнире па никад ниси сигуран колико стварно могу и буду велика непознаница. Након тријумфа у том мечу вјеровали смо да можемо и до осталих побједа, а било нам је и лакше играти јер смо гледали остале екипе и направили добар скаутинг, што је донијело резултате. Из утакмице у утакмицу играли смо све боље и боље и нисмо губили ритам када смо вршили замјене, што ме посебно обрадовало - изјавио је Демировић.

Њих од 26. до 29. априла очекују нова искушења на Фајнал фору Евролиге три који ће бити одржан у шпанском Бадахозу.

- Имамо мјесец и по да се спремимо за нова искушења, која ће бити далеко тежа од ових сада. Мислим да би нека од медаља била велики успјех за нас, али још је рано да било шта прогнозирамо. Гледали смо екипе са којима ћемо играти тамо и можемо играти са њима. Нису прејаке, али дефинитивно нису за потцјењивање - рекао је Демировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана