Završni turnir Evrolige tri u Banjaluci: Dominacija Vrbasa na putu do trofeja i Fajnal fora

Milan Zubović
Završni turnir Evrolige tri u Banjaluci: Dominacija Vrbasa na putu do trofeja i Fajnal fora

Banjaluka - Četiri utakmice i četiri pobjede učinak su Košarkaškog kluba invalida Vrbas koji je izborio nastup na završnom turniru Evrolige u Španiji krajem aprila.

Banjalučani su lako izašli na kraj sa svim ekipama kojima su bili domaćini na turniru Evrolige tri i protiv Turk Sela su slavili rezultatom 81:62, protiv Marselja 84:48, Flink Stounsa (69:50) i na kraju Kilcea (92:48). Jedan od najboljih u redovima domaćih bio je Ademir Demirović, dok je Ante Štimac izabran u najbolji tim turnira u kojem su se porad njega još našli Murat Ekšin (Turk Sel), Manu Gomez (Marselj), Filip Moćko (Kilce) i Kris Šaskl (Flink).

- Oduševljeni smo pobjedama i malo iznenađeni velikom dominacijom. Očekivali smo da ćemo osvojiti prvo mjesto i morali smo se namučiti da dođemo do pobjeda, ali je bilo malo lakše od očekivanog mada smo se morali dobro potruditi - rekao je Demirović.

Protivnici su mu bili nepoznanica iako su odradili skauting prije mečeva.

- Prije početka takmičenja vjerovali smo da će ekipa Turk Sela biti najteži rival, što se pokazalo tačnim. Bila nam je to prva utakmica na turniru i prva od Nove godine te smo bili malo nervozni jer nismo mnogo poznavali protivnika. Obično se te ekipe pojačaju pred ovakve turnire pa nikad nisi siguran koliko stvarno mogu i budu velika nepoznanica. Nakon trijumfa u tom meču vjerovali smo da možemo i do ostalih pobjeda, a bilo nam je i lakše igrati jer smo gledali ostale ekipe i napravili dobar skauting, što je donijelo rezultate. Iz utakmice u utakmicu igrali smo sve bolje i bolje i nismo gubili ritam kada smo vršili zamjene, što me posebno obradovalo - izjavio je Demirović.

Njih od 26. do 29. aprila očekuju nova iskušenja na Fajnal foru Evrolige tri koji će biti održan u španskom Badahozu.

- Imamo mjesec i po da se spremimo za nova iskušenja, koja će biti daleko teža od ovih sada. Mislim da bi neka od medalja bila veliki uspjeh za nas, ali još je rano da bilo šta prognoziramo. Gledali smo ekipe sa kojima ćemo igrati tamo i možemo igrati sa njima. Nisu prejake, ali definitivno nisu za potcjenjivanje - rekao je Demirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana