Вуле Тривуновић осам мјесеци без пораза на клупи Борца: Нисам чаробњак, све је заслуга колектива

Дарко Пашагић
Вуле Тривуновић осам мјесеци без пораза на клупи Борца: Нисам чаробњак, све је заслуга колектива

Бањалука - Када су у трећем колу Прве лиге Републике Српске 20. августа прошле године фудбалери Борца поражени у Мркоњић Граду од Слободе са 0:1, нико није слутио да ће нанизати 19 мечева послије којих терен неће напустити погнуте главе.

Сјајна серија траје непуних осам мјесеци, а како играју Бањалучани сигурно би могла бити још и дужа. На клупи "црвено-плавих" сезону је започео Зоран Драгишић, који је послије пораза од Слободе поднио оставку. Тада је дошао Владо Јагодић, који је са помоћником Вулетом Тривуновићем од четвртог до десетог кола нанизао пет побједа и два ремија, а онда се преселио на "Тушањ". Бригу о првом тиму преузео је Тривуновић и направио импозантну серију од 11 побједа и два ремија, која дјелује још супериорније ако се зна да су Бањалучани нанизали девет узастопних тријумфа.

- Нисам чаробњак, немам чаробни штапић, већ је за ове резултате, прије свих, заслужан колектив, који игра јако добро и дјелује надмоћно у односу на ривале. Ипак, на ове резултате морамо бити поносни, јер није лако побјеђивати, а поготово није лако толико времена остати непоражен - нагласио је Тривуновић.

Веома искусна екипа, поготово у наставку сезоне, по њему су разлог преваге у неким сусретима.

- Имали смо добар тим и јесенас, али повратком бивших играча Борца током зиме постали смо још јачи - наставио је Тривуновић.

Бањалучанима је остало да у суботу одиграју сусрет на свом терену против Звијезде 09, а онда почиње расплет, односно Лига за првака, иако је доста тога већ познато.

- До краја трке остала је ова и још десет утакмица у доигравању, а наша предност од 11 бодова је огромна и тешко надокнадива. Међутим, нема опуштања, јер нам предстоје још по два сусрета са најјачим екипама и сваки кикс може скупо да кошта - изјавио је стратег Бањалучана.

Овог прољећа 18 играча је носило дрес Борца.

- У игру нису улазили само Борислав Ерић и други голман Немања Тркуља, али ће и они сигурно добити прилику у наредним утакмицама. За сада имамо прилично широк ростер играча, али за Премијер лигу у коју би, надам се, требало да се пласирамо, мораћемо на свакој позицији да појачамо тим са једним или два искусна играча. То значи бар још седам-осам фудбалера за миран сан у бх. елити - рекао је Тривуновић.

Још није познато да ли ће млади стручњак и идуће сезоне, највјероватније у Премијер лиги, водити екипу.

- Једино што је важно у овом тренутку је да Борац избори повратак међу премијерлигаше. Ко ће бити тренер мање је битно. Зато је најважније да наставимо у истом ритму, јер Борац има обавезу да увијек побјеђује - додао је Тривуновић.

Мечеви без побједе

1. коло (6. август 2016) Борац - Славија 1:1

3. коло (20. август 2016) Слобода (МГ) - Борац 1:0

5. коло (3. септембар 2016) Подриње (Ј) - Борац 0:0

9. коло (1. октобар 2016) Сутјеска - Борац 0:0

12. коло (22. октобар 2016) Славија - Борац 0:0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана